Gnocchi med ostsås och broccoli

Betyg (1-5):
4.07 (15 betyg)

Den krämiga ostsåsen med citron – mmm ... Receptör: Paolo Roberto

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 250 g broccoli, i små bitar
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 500 g potatisgnocchi, kokt (eller motsvarande mängd hemgjord)
  • 1 dl hackad färsk persilja, till servering
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • riven parmesan
  • Ostsås
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk torkad mynta
  • 0.5 liten citron, finrivet skal
  • 1 äggula
  • 1.5 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet. Häll i mjölken under vispning tills det blir en krämig sås. Tillsätt mynta och citronskal.
  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggula och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli och lök hastigt. Vänd ner den kokta gnocchin. Salta lätt.
  4. Ringla över ostsåsen. Toppa med persilja, citronskal, finriven parmesan och chiliflakes vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2019-03-11

Jag tog bort myntan, ersatte parmesan med västerbottenost. Fräste ett paket bacon med broccolin och tog även bort löken. Blev jättegott!

Aurore

2017-05-12

Gott!!!

Linn

2017-03-09

Prövade göra denna idag. Det var nåt konstigt med smakkombinationen i denna rätt, tror det var myntan.. och kände ingen citronsmak även om använde mängderna som står i receptet.

Susanna

2017-02-12

Mummmmms!

Madeleine

2017-02-10

Supergott!!!!

David

2017-02-08

Riktigt avskyvärt

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Lunchlådesallad

(5)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Fyllda auberginer

(19)

Burrito med kyckling

(11)

Medelhavsgratäng

(21)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g broccoli, i små bitar
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 500 g potatisgnocchi, kokt (eller motsvarande mängd hemgjord)
  • 1 dl hackad färsk persilja, till servering
  • 1 liten citron, finrivet skal
  • riven parmesan
  • Ostsås
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk torkad mynta
  • 0.5 liten citron, finrivet skal
  • 1 äggula
  • 1.5 dl riven parmesan

Gnocchi med ostsås och broccoli

Betyg (1-5):
4.07 (15 betyg)

Den krämiga ostsåsen med citron – mmm ... Receptör: Paolo Roberto

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ostsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet. Häll i mjölken under vispning tills det blir en krämig sås. Tillsätt mynta och citronskal.
  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggula och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccoli och lök hastigt. Vänd ner den kokta gnocchin. Salta lätt.
  4. Ringla över ostsåsen. Toppa med persilja, citronskal, finriven parmesan och chiliflakes vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2019-03-11

Jag tog bort myntan, ersatte parmesan med västerbottenost. Fräste ett paket bacon med broccolin och tog även bort löken. Blev jättegott!

Aurore

2017-05-12

Gott!!!

Linn

2017-03-09

Prövade göra denna idag. Det var nåt konstigt med smakkombinationen i denna rätt, tror det var myntan.. och kände ingen citronsmak även om använde mängderna som står i receptet.

Susanna

2017-02-12

Mummmmms!

Madeleine

2017-02-10

Supergott!!!!

David

2017-02-08

Riktigt avskyvärt

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Lunchlådesallad

(5)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Fyllda auberginer

(19)

Burrito med kyckling

(11)

Medelhavsgratäng

(21)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies