Gnocchi med mozzarella och stekt blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

En italiensk skördetallrik med vitlöksfräst gnocchi, blomkål, svartrot och brysselkål som toppas med tomater och mozzarella. Recept av Karolina Sparring.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 1 liten blomkål, gärna med blast
  • 200 g svartrot
  • 8 brysselkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g körsbärstomater
  • 250 g mozzarella
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg gnocchin i en skål med kallt vatten. Plocka blasten från blomkålen och spara den. Skiva blomkålsbuketterna tunt.
  2. Skala svartroten under rinnande vatten, skär i 3 cm bitar och lägg i kallt vatten. Plocka bladen på brysselkålen och lägg i kallt vatten. (Skär ev mittbitarna i tunna skivor om bladen är svåra att plocka och stek med blomkålen.)
  3. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek först svartroten på hög värme tills den fått fin färg. Lägg över i en skål.
  4. Stek sedan blomkålsblasten och blomkålen på samma sätt. Lägg i skålen och tillsätt brysselkålsbladen, finrivet citronskal och flingsalt.
  5. Häll av gnocchin och låt den rinna av. Hetta upp olivolja i stekpannan och stek gnocchin tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök mot slutet av stektiden.
  6. Varva råstekta grönsaker och gnocchi på ett fat. Toppa med halverade tomater och mozzarella bruten på hälften. Ringla över extra olivolja och pressa över citronsaften.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2020-09-09

Mina barn gillar inte blomkål men jag stekte lite morötter och slängde i lite sojabönor och lite babyspenat på slutet istället, det blev toppen!

Liknande recept

Spara recept

Pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Lins- och paprikapytt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(16)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 1 liten blomkål, gärna med blast
  • 200 g svartrot
  • 8 brysselkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 200 g körsbärstomater
  • 250 g mozzarella
  • flingsalt

Gnocchi med mozzarella och stekt blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

En italiensk skördetallrik med vitlöksfräst gnocchi, blomkål, svartrot och brysselkål som toppas med tomater och mozzarella. Recept av Karolina Sparring.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gnocchin i en skål med kallt vatten. Plocka blasten från blomkålen och spara den. Skiva blomkålsbuketterna tunt.
  2. Skala svartroten under rinnande vatten, skär i 3 cm bitar och lägg i kallt vatten. Plocka bladen på brysselkålen och lägg i kallt vatten. (Skär ev mittbitarna i tunna skivor om bladen är svåra att plocka och stek med blomkålen.)
  3. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek först svartroten på hög värme tills den fått fin färg. Lägg över i en skål.
  4. Stek sedan blomkålsblasten och blomkålen på samma sätt. Lägg i skålen och tillsätt brysselkålsbladen, finrivet citronskal och flingsalt.
  5. Häll av gnocchin och låt den rinna av. Hetta upp olivolja i stekpannan och stek gnocchin tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök mot slutet av stektiden.
  6. Varva råstekta grönsaker och gnocchi på ett fat. Toppa med halverade tomater och mozzarella bruten på hälften. Ringla över extra olivolja och pressa över citronsaften.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2020-09-09

Mina barn gillar inte blomkål men jag stekte lite morötter och slängde i lite sojabönor och lite babyspenat på slutet istället, det blev toppen!

Liknande recept

Spara recept

Pasta puttanesca

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Gnocchi med svamp och blomkål

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Lins- och paprikapytt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gnocchigratäng med tomat och mozzarella

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(16)