Glutenfritt julbröd

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Gör det glutenfria julbrödet i muffinsformar, smidigt och kul med portionsbröd och perfekta på en buffé.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 500 g glutenfri mjölmix med högt fiberinnehåll
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk malen pomerans
  • 3 dl gräddfil
  • 1.5 dl glutenfritt mörkt öl
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smält smör, till pensling

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt gräddfil, öl och sirap och rör ihop till en lös men jämn deg. Fördela degen i muffinsformar med klippta bitar av bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 96–98˚, ca 25 min. Pensla bröden med smält smör så fort de tagits ur ugnen. Låt svalna i formarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2019-12-04

Bra att ingredienslistan är uppdaterad! I MerSmak stod det vörtmix som ingrediens vilket höll på att förstöra det glutenfria i mina. Santa Marias vörtmix är INTE glutenfri. Således blev det några utan och några med. Kändes som scones och smulade lite vilket gjorde dippandet lite klurigt..

Liknande recept

Korianderdressing

(2)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)

Tonfiskröra med kapris

(11)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g glutenfri mjölmix med högt fiberinnehåll
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 msk malen pomerans
  • 3 dl gräddfil
  • 1.5 dl glutenfritt mörkt öl
  • 1 dl mörk sirap
  • 50 g smält smör, till pensling

Glutenfritt julbröd

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Gör det glutenfria julbrödet i muffinsformar, smidigt och kul med portionsbröd och perfekta på en buffé.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt gräddfil, öl och sirap och rör ihop till en lös men jämn deg. Fördela degen i muffinsformar med klippta bitar av bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen till en innertemperatur på 96–98˚, ca 25 min. Pensla bröden med smält smör så fort de tagits ur ugnen. Låt svalna i formarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kajsa

2019-12-04

Bra att ingredienslistan är uppdaterad! I MerSmak stod det vörtmix som ingrediens vilket höll på att förstöra det glutenfria i mina. Santa Marias vörtmix är INTE glutenfri. Således blev det några utan och några med. Kändes som scones och smulade lite vilket gjorde dippandet lite klurigt..

Liknande recept

Korianderdressing

(2)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(88)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Tacos med asiatisk kräftröra

(1)

Tonfiskröra med kapris

(11)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies