Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Lättbakat glutenfritt bröd med polenta och pumpakärnor.

Tillagningstid: 1 timme + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk honung
  • 2 dl finmalen polenta
  • 1 dl sojamjöl
  • 7.5 dl glutenfritt mjöl
  • 2.5 dl pumpakärnor
  • 1 äggvita
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Rör ner filmjölk och honung. Blanda samman alla torra ingredienser samt 2 deciliter pumpakärnor och rör ner degvätskan. Degen skall inte knådas utan bara bindas samman.
  2. Olja botten av en bakform, 10 x 20 centimeter. Lägg i degen, låt jäsa övertäckte med bakduk 1,5 timmar på dragfri plats.
  3. Pensla brödet med äggvita och strö över resterande pumpakärnor.
  4. Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter. Använd gärna en stektermometer, vid 95-98 grader är brödet färdigt. Låt svalna under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2012-05-09

Gott bröd! Polentan blir som små krispiga korn och det blir även bra om man byter ut pumpakärnorna mot solrosfrön.

Liknande recept

Julens godaste lingonbröd

(23)

Baguette med yoghurt

(25)

Glutenfri filmjölkslimpa

(4)

Siktkaka

(17)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Vörtlimpor

(9)

Snabba lingonlimpan

(27)

Nässelscones

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk honung
  • 2 dl finmalen polenta
  • 1 dl sojamjöl
  • 7.5 dl glutenfritt mjöl
  • 2.5 dl pumpakärnor
  • 1 äggvita
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk salt

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Lättbakat glutenfritt bröd med polenta och pumpakärnor.

Tillagningstid: 1 timme + tid att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Rör ner filmjölk och honung. Blanda samman alla torra ingredienser samt 2 deciliter pumpakärnor och rör ner degvätskan. Degen skall inte knådas utan bara bindas samman.
  2. Olja botten av en bakform, 10 x 20 centimeter. Lägg i degen, låt jäsa övertäckte med bakduk 1,5 timmar på dragfri plats.
  3. Pensla brödet med äggvita och strö över resterande pumpakärnor.
  4. Grädda mitt i ugnen 40-50 minuter. Använd gärna en stektermometer, vid 95-98 grader är brödet färdigt. Låt svalna under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ellen

2012-05-09

Gott bröd! Polentan blir som små krispiga korn och det blir även bra om man byter ut pumpakärnorna mot solrosfrön.

Liknande recept

Julens godaste lingonbröd

(23)

Baguette med yoghurt

(25)

Glutenfri filmjölkslimpa

(4)

Siktkaka

(17)

Fillimpa med fikon, gula russin och valnötter

(21)

Vörtlimpor

(9)

Snabba lingonlimpan

(27)

Nässelscones

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies