Glödhoppor

Betyg (1-5):
3.18 (11 betyg)

Rimmad lammstek i panering med rårörda lingon. En gotländsk delikatess.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1.5 liter vatten
  • 0.75 dl socker
  • 1.5 kg urbenad Lammstek
  • I grytan:
  • 2 liter vatten, så att det täcker köttet
  • 10 st svartpepparkorn
  • 2 skalade morötter, i bitar
  • 0.5 purjolök, i bitar
  • Panering:
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 1 tsk senap
  • Garnering:
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Börja med att rimma lammet genom att koka upp vatten, salt och socker och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna. Lägg i lammsteken och låt stå i kylskåp i fyra dygn.

Koka i gryta

  1. Häll av saltlagen. Lägg köttet i en rymlig gryta och häll på vattnet. Låt det få ett uppkok och skumma noga. Tillsätt kryddor, morot och purjolök. Koka köttet i cirka 1 timme tills det känns mört.

Panera

  1. Vispa ägg i en bunke och blanda i senap. Låt köttet rinna av och skär det i mindre skivor. Vänd köttet i äggblandningen och avsluta med att vända skivorna i ströbrödet.

Stek i panna

  1. Hetta upp smör i en panna och stek på medelhög värme ett par minuter på varje sida tills köttet fått fin gyllenbrun färg.

Servering

Servera med rårörda lingon och garnera med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sommarsallad med grillad lammrostbiff

(22)

Revbensspjäll med lingonglaze

(35)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 liter vatten
  • 0.75 dl socker
  • 1.5 kg urbenad Lammstek
  • I grytan:
  • 2 liter vatten, så att det täcker köttet
  • 10 st svartpepparkorn
  • 2 skalade morötter, i bitar
  • 0.5 purjolök, i bitar
  • Panering:
  • 2 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 1 tsk senap
  • Garnering:
  • 0.5 dl hackad persilja

Glödhoppor

Betyg (1-5):
3.18 (11 betyg)

Rimmad lammstek i panering med rårörda lingon. En gotländsk delikatess.

6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med att rimma lammet genom att koka upp vatten, salt och socker och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna. Lägg i lammsteken och låt stå i kylskåp i fyra dygn.

Koka i gryta

  1. Häll av saltlagen. Lägg köttet i en rymlig gryta och häll på vattnet. Låt det få ett uppkok och skumma noga. Tillsätt kryddor, morot och purjolök. Koka köttet i cirka 1 timme tills det känns mört.

Panera

  1. Vispa ägg i en bunke och blanda i senap. Låt köttet rinna av och skär det i mindre skivor. Vänd köttet i äggblandningen och avsluta med att vända skivorna i ströbrödet.

Stek i panna

  1. Hetta upp smör i en panna och stek på medelhög värme ett par minuter på varje sida tills köttet fått fin gyllenbrun färg.

Servering

Servera med rårörda lingon och garnera med persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sommarsallad med grillad lammrostbiff

(22)

Revbensspjäll med lingonglaze

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies