Glasstrutar

Betyg (1-5):
3.72 (25 betyg)

Lyxa till kalaset och bjud på hemgjorda strutar fyllda med kulglass. Så smarrigt!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 125 g smält smör
  • 1.5 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, endast vitor
  • Garnering:
  • 125 g vit eller mörk choklad
  • 1 dl strössel
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 0.5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Blanda smör, socker och mjöl i en skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. Rör sedan ihop vitorna och smörblandningen till en slät smet. Skulle smeten skära sig, fortsätt röra tills den blir slät.
  2. Lägg en klick smet, cirka 2 matskedar, på ett bakplåtspapper och bred ut den till en tunn, tunn rund kaka, cirka 15 centimeter i diameter. Grädda kakan i ugnen i 5 minuter.
  3. Dra bakplåtspapperet av plåten (det blir mindre hett för fingrarna då). Lossa försiktigt kakan från pappret med till exempel en stekspade. Rulla försiktigt ihop den gräddade kakan till en strut. Håll fast vid skarven en stund tills struten stelnat. Struten är het, men om man inte formar struten genast hinner den stelna och går inte att böja. Fortsätt likadant med resten av smeten.
  4. Smält choklad i mikro eller vattenbad. Häll sedan i cirka 1 matsked choklad i strutarna och lägg dem åt sidan tills chokladen stelnat. På det viset täpps det lilla hålet i struten igen.
  5. Doppa strutarna först i smält choklad och sedan i till exempel strössel, hackade nötter eller kokos. Fyll strutarna med glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2013-02-17

Gott!

Liknande recept

Browniebotten i långpanna

(23)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Karlsbadersemlor

(30)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Smoothie med mango

(7)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Vit chokladtryffel

(37)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 125 g smält smör
  • 1.5 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, endast vitor
  • Garnering:
  • 125 g vit eller mörk choklad
  • 1 dl strössel
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 0.5 dl kokosflingor

Glasstrutar

Betyg (1-5):
3.72 (25 betyg)

Lyxa till kalaset och bjud på hemgjorda strutar fyllda med kulglass. Så smarrigt!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda smör, socker och mjöl i en skål. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en annan skål. Rör sedan ihop vitorna och smörblandningen till en slät smet. Skulle smeten skära sig, fortsätt röra tills den blir slät.
  2. Lägg en klick smet, cirka 2 matskedar, på ett bakplåtspapper och bred ut den till en tunn, tunn rund kaka, cirka 15 centimeter i diameter. Grädda kakan i ugnen i 5 minuter.
  3. Dra bakplåtspapperet av plåten (det blir mindre hett för fingrarna då). Lossa försiktigt kakan från pappret med till exempel en stekspade. Rulla försiktigt ihop den gräddade kakan till en strut. Håll fast vid skarven en stund tills struten stelnat. Struten är het, men om man inte formar struten genast hinner den stelna och går inte att böja. Fortsätt likadant med resten av smeten.
  4. Smält choklad i mikro eller vattenbad. Häll sedan i cirka 1 matsked choklad i strutarna och lägg dem åt sidan tills chokladen stelnat. På det viset täpps det lilla hålet i struten igen.
  5. Doppa strutarna först i smält choklad och sedan i till exempel strössel, hackade nötter eller kokos. Fyll strutarna med glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa

2013-02-17

Gott!

Liknande recept

Browniebotten i långpanna

(23)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Karlsbadersemlor

(30)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Smoothie med mango

(7)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Vit chokladtryffel

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies