Glassbomb med mjölkchokladsås

Betyg (1-5):
3.33 (24 betyg)

En festlig glassbomb är härlig att servera på julens bjudningar, men den är också en klassiker som avslutning på nyårsmenyn.

Tillagningstid: 20 minuter + 2 timmar i frysen
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 1.5 liter vaniljglass
  • 0.5 liter glass, valfri smak
  • maränger och godis till garnering
  • Mjölkchokladsås:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 200 g hackad mjölkchoklad

Gör så här

  1. Tina vaniljglassen så att den lätt går att forma. Tryck ut vaniljglass mot kanterna i en rund skål eller bunke som tål att frysas, och som rymmer 2 liter.
  2. Krossa några maränger över vaniljglassen och fyll på med den andra glassen. Släta till ytan med en slickepott. Täck med plast och ställ in i frysen tills den stelnat, ca 2 tim.

Chokladsåsen:

  1. Värm grädde i en kastrull och dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält. Låt såsen svalna något.
  2. Vänd upp glassen på ett serveringsfat precis vid servering och ringla över chokladsåsen. Garnera med godis och maränger.

Tips

Kan varieras i oändlighet genom valet av glass till fyllningen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-08-16

Till Marina: Om du menar chokladsåsen så absolut kan man det.

Marina

2016-08-15

Kan man servera den kall?

Britt-Mari Arvidsson

2016-04-27

Mycket god tyckte både barn och barnbarn

Evy Bergsman

2016-02-05

Glassbomb läcker

Gunilla Ljungdahl

2015-11-07

Barnbarnens favorit

Lisa

2014-12-27

Supergott!

Liknande recept

Citrusglass med chokladöverdrag - Coop

(0)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter - Coop

(3)

Black bean chocolate cake - Coop

(23)

Chokladkaka extra allt - Coop

(33)

Vit chokladtryffel - Coop

(35)

Vit chokladmousse med blueberry swirl - Coop

(38)

Valnöts- och chokladfudge - Coop

(3)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde - Coop

(4)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 1.5 liter vaniljglass
  • 0.5 liter glass, valfri smak
  • maränger och godis till garnering
  • Mjölkchokladsås:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 200 g hackad mjölkchoklad

Glassbomb med mjölkchokladsås

Betyg (1-5):
3.33 (24 betyg)

En festlig glassbomb är härlig att servera på julens bjudningar, men den är också en klassiker som avslutning på nyårsmenyn.

Tillagningstid: 20 minuter + 2 timmar i frysen
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina vaniljglassen så att den lätt går att forma. Tryck ut vaniljglass mot kanterna i en rund skål eller bunke som tål att frysas, och som rymmer 2 liter.
  2. Krossa några maränger över vaniljglassen och fyll på med den andra glassen. Släta till ytan med en slickepott. Täck med plast och ställ in i frysen tills den stelnat, ca 2 tim.

Chokladsåsen:

  1. Värm grädde i en kastrull och dra kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och rör om tills den smält. Låt såsen svalna något.
  2. Vänd upp glassen på ett serveringsfat precis vid servering och ringla över chokladsåsen. Garnera med godis och maränger.

Tips

Kan varieras i oändlighet genom valet av glass till fyllningen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-08-16

Till Marina: Om du menar chokladsåsen så absolut kan man det.

Marina

2016-08-15

Kan man servera den kall?

Britt-Mari Arvidsson

2016-04-27

Mycket god tyckte både barn och barnbarn

Evy Bergsman

2016-02-05

Glassbomb läcker

Gunilla Ljungdahl

2015-11-07

Barnbarnens favorit

Lisa

2014-12-27

Supergott!

Liknande recept

Citrusglass med chokladöverdrag - Coop

(0)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter - Coop

(3)

Black bean chocolate cake - Coop

(23)

Chokladkaka extra allt - Coop

(33)

Vit chokladtryffel - Coop

(35)

Vit chokladmousse med blueberry swirl - Coop

(38)

Valnöts- och chokladfudge - Coop

(3)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies