Glassbomb

Betyg (1-5):
2.56 (18 betyg)

Glass i stora lass!

Tillagningstid: 20 minuter + tid i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 0.75 dl honung
  • 0.5 g saffran
  • 2.5 liter vaniljglass
  • 4 passionsfrukter
  • 200 g frysta hallon
  • 0.5 liter hallonsorbet
  • 1 granatäpple, kärnorna

Gör så här

  1. Värm honung och saffran så att saffranet löser sig. Täck insidan av en 3-litersskål med plastfolie.
  2. Lägg ett lager vaniljglass i botten och på kanterna av skålen. Ringla över saffranshonung men spara lite till garnering.
  3. Dela passionsfrukterna och fördela innanmätet på vaniljglassen. Blanda hallon och sorbet. Fyll skålen med hallonblandningen och avsluta med ett lager vaniljglass. Täck över med plastfolie eller en tallrik och ställ i frysen.
  4. Vid servering: Vänd glassbomben upp-och-ned på ett fat, ta bort skål och plastfolie. Ringla över saffranshonung och strö över granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit Winge

2012-12-27

Vad tror du om denna bomben? Ska vi göra en sådan här till nyår?

Liknande recept

Gratinerade aprikoser

(0)

Ris à la Malta-bowl med tropisk frukt

(1)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Fruktsallad med rostad kokosglass

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Tiramisù med hallon och lime

(14)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.75 dl honung
  • 0.5 g saffran
  • 2.5 liter vaniljglass
  • 4 passionsfrukter
  • 200 g frysta hallon
  • 0.5 liter hallonsorbet
  • 1 granatäpple, kärnorna

Glassbomb

Betyg (1-5):
2.56 (18 betyg)

Glass i stora lass!

Tillagningstid: 20 minuter + tid i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm honung och saffran så att saffranet löser sig. Täck insidan av en 3-litersskål med plastfolie.
  2. Lägg ett lager vaniljglass i botten och på kanterna av skålen. Ringla över saffranshonung men spara lite till garnering.
  3. Dela passionsfrukterna och fördela innanmätet på vaniljglassen. Blanda hallon och sorbet. Fyll skålen med hallonblandningen och avsluta med ett lager vaniljglass. Täck över med plastfolie eller en tallrik och ställ i frysen.
  4. Vid servering: Vänd glassbomben upp-och-ned på ett fat, ta bort skål och plastfolie. Ringla över saffranshonung och strö över granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit Winge

2012-12-27

Vad tror du om denna bomben? Ska vi göra en sådan här till nyår?

Liknande recept

Gratinerade aprikoser

(0)

Ris à la Malta-bowl med tropisk frukt

(1)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Fruktsallad med rostad kokosglass

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Tiramisù med hallon och lime

(14)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies