
Glassbomb
Betyg (1-5):
Glass i stora lass!
Tillagningstid: 20 minuter + tid i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.75 dl honung
- 0.5 g saffran
- 2.5 liter vaniljglass
- 4 passionsfrukter
- 200 g frysta hallon
- 0.5 liter hallonsorbet
- 1 granatäpple, kärnorna
Gör så här
- Värm honung och saffran så att saffranet löser sig. Täck insidan av en 3-litersskål med plastfolie.
- Lägg ett lager vaniljglass i botten och på kanterna av skålen. Ringla över saffranshonung men spara lite till garnering.
- Dela passionsfrukterna och fördela innanmätet på vaniljglassen. Blanda hallon och sorbet. Fyll skålen med hallonblandningen och avsluta med ett lager vaniljglass. Täck över med plastfolie eller en tallrik och ställ i frysen.
- Vid servering: Vänd glassbomben upp-och-ned på ett fat, ta bort skål och plastfolie. Ringla över saffranshonung och strö över granatäppelkärnor.
Liknande recept
Glassbomb
Betyg (1-5):
Glass i stora lass!
Tillagningstid: 20 minuter + tid i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Värm honung och saffran så att saffranet löser sig. Täck insidan av en 3-litersskål med plastfolie.
- Lägg ett lager vaniljglass i botten och på kanterna av skålen. Ringla över saffranshonung men spara lite till garnering.
- Dela passionsfrukterna och fördela innanmätet på vaniljglassen. Blanda hallon och sorbet. Fyll skålen med hallonblandningen och avsluta med ett lager vaniljglass. Täck över med plastfolie eller en tallrik och ställ i frysen.
- Vid servering: Vänd glassbomben upp-och-ned på ett fat, ta bort skål och plastfolie. Ringla över saffranshonung och strö över granatäppelkärnor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-12-27
Vad tror du om denna bomben? Ska vi göra en sådan här till nyår?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Berit Winge
2012-12-27
Vad tror du om denna bomben? Ska vi göra en sådan här till nyår?