Glass au four med skumtomtar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Glass au four är franska och betyder glass i ugn. Det säger ju emot sig själv! Men har du toppat glasstårtan med de söta små skumtomtarna skyddas glassen från värmen och det är bara tomtarna som grillas.

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i frysen
Ugnstemperatur:Grill
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 6 muffins vanilj eller choklad
  • 125 g frysta jordgubbar
  • 1 banan, skivad
  • 3 liter glass, valfri smak
  • 1 förpackning skumtomtar

Gör så här

  1. Smula sönder muffinsen och tryck ut i en form med löstagbar kant, till en botten. Fördela jordgubbarna (skär ev i mindre bitar) och bananen över botten.
  2. Fyll resten av formen med glass (lätt tinad). Tryck till så det inte blir några luftbubblor. Ställ in i frysen så glassen blir ordentligt fryst igen, minst 8 tim men gärna längre.
  3. När grilleffekten på ugnen är varm ta ut glassen ur frysen och täck hela med skumtomtar liggande tätt ihop. Ställ in tårtan i övre delen av ugnen och ha ugnsluckan öppen. Snurra ev formen om värmen är ojämn, detta går supersnabbt. Ta ut och servera direkt då tomtarna svällt upp och fått fin färg.

Tips

Spänn fast ett bakplåtspapper över bottenplattan för att lättare kunna flytta tårtan till ett fat vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Tiramisù med hallon och lime - Coop

(11)

Smulpaj med äpplen och hösthallon - Coop

(0)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime - Coop

(16)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Frysta fruktspett - Coop

(0)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 6 muffins vanilj eller choklad
  • 125 g frysta jordgubbar
  • 1 banan, skivad
  • 3 liter glass, valfri smak
  • 1 förpackning skumtomtar

Glass au four med skumtomtar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Glass au four är franska och betyder glass i ugn. Det säger ju emot sig själv! Men har du toppat glasstårtan med de söta små skumtomtarna skyddas glassen från värmen och det är bara tomtarna som grillas.

Tillagningstid: 20 min + 8 tim i frysen
Ugnstemperatur:Grill
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder muffinsen och tryck ut i en form med löstagbar kant, till en botten. Fördela jordgubbarna (skär ev i mindre bitar) och bananen över botten.
  2. Fyll resten av formen med glass (lätt tinad). Tryck till så det inte blir några luftbubblor. Ställ in i frysen så glassen blir ordentligt fryst igen, minst 8 tim men gärna längre.
  3. När grilleffekten på ugnen är varm ta ut glassen ur frysen och täck hela med skumtomtar liggande tätt ihop. Ställ in tårtan i övre delen av ugnen och ha ugnsluckan öppen. Snurra ev formen om värmen är ojämn, detta går supersnabbt. Ta ut och servera direkt då tomtarna svällt upp och fått fin färg.

Tips

Spänn fast ett bakplåtspapper över bottenplattan för att lättare kunna flytta tårtan till ett fat vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Tiramisù med hallon och lime - Coop

(11)

Smulpaj med äpplen och hösthallon - Coop

(0)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime - Coop

(16)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Frysta fruktspett - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies