Glaserade kamben med regnbågsslaw

Betyg (1-5):
2 (4 betyg)

Kamben som glaseras med söt gelé och kryddigt lakritspulver måste bara provas! Servera med en coleslaw i regnbågens färger.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 1 kg kamben
  • 1 tsk salt
  • Glaze:
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 msk lakritspulver
  • Regnbågsslaw:
  • 100 g vitkål
  • 100 g rödkål
  • 0.5 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt och svartpeppar
  • 30 g babyspenat

Gör så här

  1. Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper och salta runt om. Rör ihop gelé och lakritspulver och bred ut på kambenen. Tillaga mitt i ugnen på 150° ca 40 min. Höj temperaturen till 200° och låt stå ytterligare ca 15 min till fin färg.
  2. Strimla kålen och löken tunt, gärna med mandolin och riv morötterna grovt. Vänd runt med majonnäs, senap och gelé. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenatbladen vid servering.

Tips

Skeda på den glaze som rinner av kambenen under tillagningstiden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



En tvåbarnsmamma som alltid har tid för mat som tar 40tim att laga.

2019-01-25

Det kommer att bli svårt att hålla sig i 39tim från att smaka dessa kamben😜

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Bowl med sashimilax

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 1 kg kamben
  • 1 tsk salt
  • Glaze:
  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 1 msk lakritspulver
  • Regnbågsslaw:
  • 100 g vitkål
  • 100 g rödkål
  • 0.5 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • salt och svartpeppar
  • 30 g babyspenat

Glaserade kamben med regnbågsslaw

Betyg (1-5):
2 (4 betyg)

Kamben som glaseras med söt gelé och kryddigt lakritspulver måste bara provas! Servera med en coleslaw i regnbågens färger.

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:150-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper och salta runt om. Rör ihop gelé och lakritspulver och bred ut på kambenen. Tillaga mitt i ugnen på 150° ca 40 min. Höj temperaturen till 200° och låt stå ytterligare ca 15 min till fin färg.
  2. Strimla kålen och löken tunt, gärna med mandolin och riv morötterna grovt. Vänd runt med majonnäs, senap och gelé. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenatbladen vid servering.

Tips

Skeda på den glaze som rinner av kambenen under tillagningstiden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



En tvåbarnsmamma som alltid har tid för mat som tar 40tim att laga.

2019-01-25

Det kommer att bli svårt att hålla sig i 39tim från att smaka dessa kamben😜

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Bowl med sashimilax

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies