Getosttårta med semitorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.37 (41 betyg)

Ljuvlig chèvretårta med tomater som är halvtorkade.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme i kylskåp
Ugnstemperatur:150º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g torkade fikon
  • 150 g valnötter
  • 500 g getost (chèvre)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 sats semi-torkade tomater alt 250 g marinerade soltorkade tomater
  • ett par kvistar färsk timjan
  • Semitorkade tomater:
  • 1 kg halverade körsbärstomater
  • 3 oskalade fäska vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 halverad citron
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

  1. Mixa fikon och nötter i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av en springform, 24 cm i diameter.
  2. Grädda i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.
  3. Mixa getost och crème fraiche i en matberedare. Häll blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme.
  4. Lossa kakan från formen och fördela torkade tomater ovanpå. Garnera med ett par kvistar färsk timjan.

Semitorkade tomater

  1. Lägg tomater och vitlöksklyftor på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citronhalvorna när tomaterna är klara. Pressa ur vitlöksklyftorna ur skalen över tomaterna och vänd runt.

Tips

Lägg de tomater som blir kvar i en burk och häll olivolja över så att det täcker tomaterna. Håller cirka 3 veckor i kylskåp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2014-06-16

Detta är en av mina favorittårtor!

Gunnel Holm

2012-09-05

Fantastiskt god osttårta som även den som normalt inte är så förtjust i getost kan uppskatta. Gick väldigt bra ihop med kräftor som ett alternativ till västerbottenpaj. Pröva även som förrätt med lite kräftstjärtar bredvid

Agneta Larsson

2012-08-26

Underbart god. Tiden för att torka tomaterna behöver vara 2 tim. Tomaterna blir för "rinniga" annars

Catharina Freese

2012-06-23

Delikat.

Liknande recept

Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g torkade fikon
  • 150 g valnötter
  • 500 g getost (chèvre)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 sats semi-torkade tomater alt 250 g marinerade soltorkade tomater
  • ett par kvistar färsk timjan
  • Semitorkade tomater:
  • 1 kg halverade körsbärstomater
  • 3 oskalade fäska vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 halverad citron
  • 1 msk flingsalt

Getosttårta med semitorkade tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.37 (41 betyg)

Ljuvlig chèvretårta med tomater som är halvtorkade.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme i kylskåp
Ugnstemperatur:150º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa fikon och nötter i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten av en springform, 24 cm i diameter.
  2. Grädda i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna.
  3. Mixa getost och crème fraiche i en matberedare. Häll blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme.
  4. Lossa kakan från formen och fördela torkade tomater ovanpå. Garnera med ett par kvistar färsk timjan.

Semitorkade tomater

  1. Lägg tomater och vitlöksklyftor på en plåt. Ringla över olivolja och honung. Pressa över citronen och lägg halvorna på plåten. Salta och sätt in i ugnen cirka 2 timmar. Plocka bort citronhalvorna när tomaterna är klara. Pressa ur vitlöksklyftorna ur skalen över tomaterna och vänd runt.

Tips

Lägg de tomater som blir kvar i en burk och häll olivolja över så att det täcker tomaterna. Håller cirka 3 veckor i kylskåp.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2014-06-16

Detta är en av mina favorittårtor!

Gunnel Holm

2012-09-05

Fantastiskt god osttårta som även den som normalt inte är så förtjust i getost kan uppskatta. Gick väldigt bra ihop med kräftor som ett alternativ till västerbottenpaj. Pröva även som förrätt med lite kräftstjärtar bredvid

Agneta Larsson

2012-08-26

Underbart god. Tiden för att torka tomaterna behöver vara 2 tim. Tomaterna blir för "rinniga" annars

Catharina Freese

2012-06-23

Delikat.

Liknande recept

Spara recept

Squashrullader pesto och parmaskinka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Grillad halloumi med vitlök, rosmarin och citron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)