Getostbrûlée

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

Lyxig förrätt och en matigare variant på den franska desserten "Bränd grädde".

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 200 g getost
  • 4 ägg, endast gulan
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm stött rosépeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den i en skål. Tillsätt äggulor, grädde och mjölk och blanda till en smet. Häll smeten i ugnsfasta cocotter och ställ dem i en större ugnsfast form eller långpanna.

I Ugn

  1. Ställ in i ugnen och häll på hett vatten så att det blir ett vattenbad. Grädda tills brûléerna stelnat, 40-45 minuter.
  2. Låt svalna, strö över rosépeppar.

Servering

Servera gärna med rostat bröd och oliver eller tapenade. Annat passande tillbehör är kokta grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggröra med tryffel

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

(11)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(3)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Entrévåfflor

(11)

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g getost
  • 4 ägg, endast gulan
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm stött rosépeppar (efter smak)

Getostbrûlée

Betyg (1-5):
3.15 (13 betyg)

Lyxig förrätt och en matigare variant på den franska desserten "Bränd grädde".

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort eventuella kanter på osten och mosa den i en skål. Tillsätt äggulor, grädde och mjölk och blanda till en smet. Häll smeten i ugnsfasta cocotter och ställ dem i en större ugnsfast form eller långpanna.

I Ugn

  1. Ställ in i ugnen och häll på hett vatten så att det blir ett vattenbad. Grädda tills brûléerna stelnat, 40-45 minuter.
  2. Låt svalna, strö över rosépeppar.

Servering

Servera gärna med rostat bröd och oliver eller tapenade. Annat passande tillbehör är kokta grönsaker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äggröra med tryffel

(7)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter

(11)

Ägghalva med brynt smör

(7)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche

(3)

Ägghalvor med avokado- och wasabikräm

(1)

Entrévåfflor

(11)

Kall kryddig yoghurtsoppa

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies