Gazpacho med pizzabullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (14 betyg)

Nygräddade pizzabullar är gott till den kylda soppan.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 kvisttomater, i klyftor
  • 0.5 gurka, i bitar
  • 1 blekselleristjälk, i bitar
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 grönsaksbuljongtärning, finriven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 citron, saft
  • flytande honung
  • salt
  • Basilikaolja
  • 1 dl olivolja
  • 30 g basilika
  • Pizzabullar
  • 600 g pizzakit
  • 2 dl riven ost
  • 75 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk torkad oregano

Gör så här

  1. Pizzabullar: Sätt ugnen på 175°. Rulla ut pizzadegen och bred på tomatsåsen. Strö över riven ost, fetaost, chiliflakes och oregano.
  2. Rulla ihop från långsidan och skär i 16 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Mixa tomat, gurka, selleri, chili, vitlök, buljong, vatten, olja och citronsaft till en slät soppa. Smaka av med honung och salt.
  4. Mixa ihop olja och basilikablad till en slät grön färg. Ringla basilikaolja och smula fetaost över soppan vid servering och servera med pizzabullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(8)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 5 kvisttomater, i klyftor
  • 0.5 gurka, i bitar
  • 1 blekselleristjälk, i bitar
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 grönsaksbuljongtärning, finriven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 citron, saft
  • flytande honung
  • salt
  • Basilikaolja
  • 1 dl olivolja
  • 30 g basilika
  • Pizzabullar
  • 600 g pizzakit
  • 2 dl riven ost
  • 75 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk torkad oregano

Gazpacho med pizzabullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (14 betyg)

Nygräddade pizzabullar är gott till den kylda soppan.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pizzabullar: Sätt ugnen på 175°. Rulla ut pizzadegen och bred på tomatsåsen. Strö över riven ost, fetaost, chiliflakes och oregano.
  2. Rulla ihop från långsidan och skär i 16 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Mixa tomat, gurka, selleri, chili, vitlök, buljong, vatten, olja och citronsaft till en slät soppa. Smaka av med honung och salt.
  4. Mixa ihop olja och basilikablad till en slät grön färg. Ringla basilikaolja och smula fetaost över soppan vid servering och servera med pizzabullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vegetariska piroger

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med färskost och grönkål

Betyg
Betyg
(8)