Gazpacho med pizzabullar

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Nygräddade pizzabullar är gott till den kylda soppan.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 5 kvisttomater, i klyftor
  • 0.5 gurka, i bitar
  • 1 blekselleristjälk, i bitar
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 grönsaksbuljongtärning, finriven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, saft
  • flytande honung
  • salt
  • 75 g fetaost, till topping
  • Basilikaolja
  • 1 dl olivolja
  • 30 g basilika
  • Pizzabullar
  • 600 g pizzakit
  • 2 dl riven ost
  • 75 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk torkad oregano

Gör så här

  1. Pizzabullar: Sätt ugnen på 175°. Rulla ut pizzadegen och bred på tomatsåsen. Strö över riven ost, fetaost, chiliflakes och oregano.
  2. Rulla ihop från långsidan och skär i 16 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Mixa tomat, gurka, selleri, chili, vitlök, buljong, vatten, olja och citronsaft till en slät soppa. Smaka av med honung och salt.
  4. Mixa ihop olja och basilikablad till en slät grön färg. Ringla basilikaolja och smula fetaost över soppan vid servering och servera med pizzabullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

(17)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)

Fredagsmys med tacos

(17)

Klassisk halloumiburgare

(24)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 5 kvisttomater, i klyftor
  • 0.5 gurka, i bitar
  • 1 blekselleristjälk, i bitar
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 grönsaksbuljongtärning, finriven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron, saft
  • flytande honung
  • salt
  • 75 g fetaost, till topping
  • Basilikaolja
  • 1 dl olivolja
  • 30 g basilika
  • Pizzabullar
  • 600 g pizzakit
  • 2 dl riven ost
  • 75 g fetaost, smulad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk torkad oregano

Gazpacho med pizzabullar

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Nygräddade pizzabullar är gott till den kylda soppan.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pizzabullar: Sätt ugnen på 175°. Rulla ut pizzadegen och bred på tomatsåsen. Strö över riven ost, fetaost, chiliflakes och oregano.
  2. Rulla ihop från långsidan och skär i 16 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Mixa tomat, gurka, selleri, chili, vitlök, buljong, vatten, olja och citronsaft till en slät soppa. Smaka av med honung och salt.
  4. Mixa ihop olja och basilikablad till en slät grön färg. Ringla basilikaolja och smula fetaost över soppan vid servering och servera med pizzabullarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

(17)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

(31)

Fredagsmys med tacos

(17)

Klassisk halloumiburgare

(24)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies