Gazpacho med brödkrutonger

Betyg (1-5):
2.2 (5 betyg)

Om man man vill ha i sig något snabbt och inte är jättehungrig en varm dag - då är det här soppan för dig.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 gurka, 350 g, i bitar
  • 1 skalad gul lök, i bitar
  • 1 urkärnad röd paprika, i bitar
  • 4 tomater, i bitar
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • Brödkrutonger:
  • 2 msk olivolja
  • 3 tärnade ljusa brödskivor, gärna lantbröd
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak

Gör så här

  1. Lägg gurka, lök, paprika, tomater, vitlök och chili i en matberedare och mixa tills grönsakerna är riktigt finfördelade. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ordentligt igen.
  2. Låt helst soppan stå några minuter innan du smakar av och eventuellt ökar på någon av ingredienserna; det tar en stund för smakerna att komma fram, speciellt chilin.

Brödkrutonger

  1. Hetta upp olja. Stek brödtärningarna frasiga. Strö över lite flingsalt. Servera till gazpachon.

Tips

Öka gärna på vitlök och chili om du gillar starkt och kryddigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Persiljeskinka

(1)

Grillad grilloumimacka

(1)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Sweet corn kachumbari

(5)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Färskostpaj med nässlor

(3)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 gurka, 350 g, i bitar
  • 1 skalad gul lök, i bitar
  • 1 urkärnad röd paprika, i bitar
  • 4 tomater, i bitar
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 liten citron, pressad saft
  • Brödkrutonger:
  • 2 msk olivolja
  • 3 tärnade ljusa brödskivor, gärna lantbröd
  • 0.5 tsk flingsalt, efter smak

Gazpacho med brödkrutonger

Betyg (1-5):
2.2 (5 betyg)

Om man man vill ha i sig något snabbt och inte är jättehungrig en varm dag - då är det här soppan för dig.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gurka, lök, paprika, tomater, vitlök och chili i en matberedare och mixa tills grönsakerna är riktigt finfördelade. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ordentligt igen.
  2. Låt helst soppan stå några minuter innan du smakar av och eventuellt ökar på någon av ingredienserna; det tar en stund för smakerna att komma fram, speciellt chilin.

Brödkrutonger

  1. Hetta upp olja. Stek brödtärningarna frasiga. Strö över lite flingsalt. Servera till gazpachon.

Tips

Öka gärna på vitlök och chili om du gillar starkt och kryddigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Persiljeskinka

(1)

Grillad grilloumimacka

(1)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

Sweet corn kachumbari

(5)

Grillad avokado- och baconsallad

(0)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Färskostpaj med nässlor

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies