För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Gazpacho grundrecept

Betyg (1-5):
4.17 (24 betyg)

Kyld gazpacho med tomat, paprika och gurka är en elegant sommarrätt, god att toppa med räkor och fetaost.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • någon färsk ört till garnering
  • salt, peppar
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.
  2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.
  4. Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2018-08-02

Väldigt gott och lättlagat; toppen!

Liknande recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Räkceviche – Virgin Mary Style

(6)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(4)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Räktacos

(15)

Ceviche i salladsblad

(3)

Sommarfräsch räkcocktail

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • någon färsk ört till garnering
  • salt, peppar
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost

Gazpacho grundrecept

Betyg (1-5):
4.17 (24 betyg)

Kyld gazpacho med tomat, paprika och gurka är en elegant sommarrätt, god att toppa med räkor och fetaost.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.
  2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.
  4. Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2018-08-02

Väldigt gott och lättlagat; toppen!

Liknande recept

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Räkceviche – Virgin Mary Style

(6)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(4)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Räktacos

(15)

Ceviche i salladsblad

(3)

Sommarfräsch räkcocktail

(1)