Gazpacho grundrecept

Betyg (1-5):
4.17 (24 betyg)

Kyld gazpacho är verkligen en elegant sommarrätt.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • någon färsk ört till garnering
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.
  2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.
  4. Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2018-08-02

Väldigt gott och lättlagat; toppen!

Liknande recept

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

(0)

Räkceviche - Virgin Mary Style

(5)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Kräftsoppa

(21)

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

(1)

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • någon färsk ört till garnering
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost

Gazpacho grundrecept

Betyg (1-5):
4.17 (24 betyg)

Kyld gazpacho är verkligen en elegant sommarrätt.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.
  2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.
  4. Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2018-08-02

Väldigt gott och lättlagat; toppen!

Liknande recept

Grillade grönsaker med vitlöksfräst bläckfisk

(0)

Räkceviche - Virgin Mary Style

(5)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Kräftsoppa

(21)

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse

(1)

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies