Gazpacho grundrecept

Betyg (1-5):
4.17 (24 betyg)

Kyld gazpacho är verkligen en elegant sommarrätt.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • någon färsk ört till garnering
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.
  2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.
  4. Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2018-08-02

Väldigt gott och lättlagat; toppen!

Liknande recept

Ceviche i salladsblad - Coop

(3)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado - Coop

(7)

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse - Coop

(1)

Kräftsoppa - Coop

(21)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad - Coop

(3)

Gurkrulle med asiatisk skagen - Coop

(2)

Äppel- och räksalsa i endiveblad - Coop

(1)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 500 g hela tomater
  • 1 röd paprika
  • 0.5 gurka
  • 0.5 rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • någon färsk ört till garnering
  • Topping
  • 100 g skalade räkor
  • 50 g fetaost

Gazpacho grundrecept

Betyg (1-5):
4.17 (24 betyg)

Kyld gazpacho är verkligen en elegant sommarrätt.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär grönsakerna i något mindre bitar. Lägg i en blender eller matberedare.
  2. Värm upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Rör tills den lösts upp. Häll buljong, olja, honung och vinäger i blendern och mixa till en slät soppa.
  3. Smaka av med salt och ställ gärna i kylen ca 1 timme före servering.
  4. Servera med räkor, smulad fetaost och ev någon färsk ört och nymalen svartpeppar.

Tips

Perfekt picknickmat – ta med den i termos så håller den sig kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2018-08-02

Väldigt gott och lättlagat; toppen!

Liknande recept

Ceviche i salladsblad - Coop

(3)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado - Coop

(7)

Tilltugg med cocktailtomat eller krabbmousse - Coop

(1)

Kräftsoppa - Coop

(21)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad - Coop

(3)

Gurkrulle med asiatisk skagen - Coop

(2)

Äppel- och räksalsa i endiveblad - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies