Gamjajeon - Koreanska potatisplättar med dippsås

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Frasiga och goda koreanska potatisplättar med en dippsås på chili, lök, lime, soja och koriander. Mums! Recept ur kokboken: Zeinas Green Kitchen av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g mjölig potatis
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • limeklyftor, till servering
  • Dippsås
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 3 msk rörsocker eller honung
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen tills sockret smält. Smaka av med sesamolja. Mixa potatis och lök till en slät puré med en matberedare monterad med knivblad. Låt rinna av väl i en finmaskig sil, pressa ut så mycket vätska det går.
  2. Blanda med potatismjöl och salt. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten med en sked. Bred försiktigt ut till tunna plättar. Stek till fin färg och krispig yta, ca 3 min per sida. Servera plättarna med dippsåsen och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatisflarn med ansjovis

(0)

Sillpuck

(1)

Potatispizza

(7)

Gubbens sill

(3)

Samosas

(2)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(4)

Sötpotatispizza med sriracha och koriander

(9)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g mjölig potatis
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja, till stekning
  • limeklyftor, till servering
  • Dippsås
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0.5 röd lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 3 msk rörsocker eller honung
  • 1 msk finhackad färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja

Gamjajeon - Koreanska potatisplättar med dippsås

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Frasiga och goda koreanska potatisplättar med en dippsås på chili, lök, lime, soja och koriander. Mums! Recept ur kokboken: Zeinas Green Kitchen av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dippsåsen tills sockret smält. Smaka av med sesamolja. Mixa potatis och lök till en slät puré med en matberedare monterad med knivblad. Låt rinna av väl i en finmaskig sil, pressa ut så mycket vätska det går.
  2. Blanda med potatismjöl och salt. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten med en sked. Bred försiktigt ut till tunna plättar. Stek till fin färg och krispig yta, ca 3 min per sida. Servera plättarna med dippsåsen och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatisflarn med ansjovis

(0)

Sillpuck

(1)

Potatispizza

(7)

Gubbens sill

(3)

Samosas

(2)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(4)

Sötpotatispizza med sriracha och koriander

(9)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies