För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Galette med ost, skinka och svartpeppar

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl bovetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Till stekning:
  • 25 g smör
  • Fyllning:
  • 2 ägg
  • 100 g riven lagrad ost
  • 150 g tunt skivad rökt skinka
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Mät upp mjöl och salt i en bunke.Tillsätt vatten och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen och vispa slätt igen. Låt eventuellt smeten dra 20 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Häll i 1/2 deciliter smet, vicka pannan så att smeten täcker större delen av pannan. Stek på medelstark värme. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända galetten och grädda andra sidan cirka 1 minut
  3. Knäck äggen och vispa dem i en skål, bara så att äggulorna går sönder. Bred cirka 2 matskedar ägg på hela galetten när den ligger kvar i stekpannan. Låt ägget stelna en aning. Strö sedan över ost och lägg några skivor skinka på ena halvan. Peppra. Vik den ofyllda halvan över fyllningen och vik sedan ihop halvan till en kvart. Lyft ur stekpannan och gör likadant med resten.
  4. Lägg gärna de gräddade galetterna på ett ugnssäkert fat och låt dem stå i ugnen på svag värme medan du steker resten. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nasigoreng med räkor

(13)

Wokade nudlar med stekt ägg

(34)

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

(5)

Enkel omelett

(2)

Potatisfrittata med paprika

(17)

Omelett med tomatsalsa

(10)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(19)

Ugnsomelett och morotssallad

(32)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl bovetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • Till stekning:
  • 25 g smör
  • Fyllning:
  • 2 ägg
  • 100 g riven lagrad ost
  • 150 g tunt skivad rökt skinka
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar (efter smak)

Galette med ost, skinka och svartpeppar

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp mjöl och salt i en bunke.Tillsätt vatten och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen och vispa slätt igen. Låt eventuellt smeten dra 20 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Häll i 1/2 deciliter smet, vicka pannan så att smeten täcker större delen av pannan. Stek på medelstark värme. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända galetten och grädda andra sidan cirka 1 minut
  3. Knäck äggen och vispa dem i en skål, bara så att äggulorna går sönder. Bred cirka 2 matskedar ägg på hela galetten när den ligger kvar i stekpannan. Låt ägget stelna en aning. Strö sedan över ost och lägg några skivor skinka på ena halvan. Peppra. Vik den ofyllda halvan över fyllningen och vik sedan ihop halvan till en kvart. Lyft ur stekpannan och gör likadant med resten.
  4. Lägg gärna de gräddade galetterna på ett ugnssäkert fat och låt dem stå i ugnen på svag värme medan du steker resten. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nasigoreng med räkor

(13)

Wokade nudlar med stekt ägg

(34)

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

(5)

Enkel omelett

(2)

Potatisfrittata med paprika

(17)

Omelett med tomatsalsa

(10)

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

(19)

Ugnsomelett och morotssallad

(32)