Fyllda tomater med rostat vitkålsmos

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Ugnsbakade tomater fyllda med linser och morötter.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 8 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 morot, grovriven
  • 1 frp linser, kokta
  • cayennepeppar
  • salt
  • Vitkålsmos
  • 500 g potatis
  • 200 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Vitkålsmos: Skala och dela potatisarna. Koka i saltat vatten. Skär vitkålen i mindre bitar och woka i olja till lätt gyllene i färgen. Mixa vitkålen till en slät puré mosa potatisen och vispa ihop allt med grädde. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär av toppen av tomaterna och gröp ur tomatinnehållet med en sked. Fräs lök, vitlök och morötter i olja under omrörning någon minut.
  3. Tillsätt linser och det urgröpta ur tomaterna. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Fyll tomatskalen med fyllningen, sätt på locken och ringla lite olja över. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna Karolina

2019-03-04

Fyllde tomaterna med moset, blandat med linser o morötter. Supergott!

Liknande recept

Biff rydberg med en twist

(0)

Moussakagratäng

(36)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Böngryta

(5)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Skinkschnitzel med rostat vitkålsmos

(14)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 8 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 morot, grovriven
  • 1 frp linser, kokta
  • cayennepeppar
  • salt
  • Vitkålsmos
  • 500 g potatis
  • 200 g vitkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grädde

Fyllda tomater med rostat vitkålsmos

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Ugnsbakade tomater fyllda med linser och morötter.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vitkålsmos: Skala och dela potatisarna. Koka i saltat vatten. Skär vitkålen i mindre bitar och woka i olja till lätt gyllene i färgen. Mixa vitkålen till en slät puré mosa potatisen och vispa ihop allt med grädde. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär av toppen av tomaterna och gröp ur tomatinnehållet med en sked. Fräs lök, vitlök och morötter i olja under omrörning någon minut.
  3. Tillsätt linser och det urgröpta ur tomaterna. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  4. Fyll tomatskalen med fyllningen, sätt på locken och ringla lite olja över. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna Karolina

2019-03-04

Fyllde tomaterna med moset, blandat med linser o morötter. Supergott!

Liknande recept

Biff rydberg med en twist

(0)

Moussakagratäng

(36)

Sötpotatissoppa med rostad majs

(18)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Böngryta

(5)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Skinkschnitzel med rostat vitkålsmos

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies