Fyllda rödbetor med svamp och risoni

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Utsökta små härligheter att pryda buffébordet med.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1 kg rödbetor
  • 1 dl risoni eller ris
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g svamp, färsk eller från burk
  • 1 msk margarin
  • 3 msk persilja
  • 75 g ädelost, t ex Kvibille

Gör så här

  1. Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten, det tar 30-60 minuter. Spola dem med kallt vatten och gnid samtidigt av skalet. Låt svalna och gröp sedan ur dem med en liten kniv. (Det "urgröpta" kan användas till rödbets- eller sillsallad.) Koka risonin eller riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och svamp i fettet, 3-5 minuter. Blanda i ris och persilja. Fyll blandningen i rödbetorna och smula över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält, 10-15 minuter.
  3. Servera som bufférätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

(0)

Kantarelltoast med Västerbottenost

(28)

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Kantarellmacka med taleggioost

(12)

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

(18)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 kg rödbetor
  • 1 dl risoni eller ris
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g svamp, färsk eller från burk
  • 1 msk margarin
  • 3 msk persilja
  • 75 g ädelost, t ex Kvibille

Fyllda rödbetor med svamp och risoni

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Utsökta små härligheter att pryda buffébordet med.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten, det tar 30-60 minuter. Spola dem med kallt vatten och gnid samtidigt av skalet. Låt svalna och gröp sedan ur dem med en liten kniv. (Det "urgröpta" kan användas till rödbets- eller sillsallad.) Koka risonin eller riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs lök och svamp i fettet, 3-5 minuter. Blanda i ris och persilja. Fyll blandningen i rödbetorna och smula över osten. Gratinera i övre delen av ugnen tills osten smält, 10-15 minuter.
  3. Servera som bufférätt eller som tillbehör till kött eller fisk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

(6)

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

(0)

Kantarelltoast med Västerbottenost

(28)

Halloumispett med svamp och zucchini

(0)

Västerbottenspaj med kantarellcréme

(24)

Champinjonhattar med parma och parmesan

(1)

Kantarellmacka med taleggioost

(12)

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies