Fyllda bröd på plåt med tomater

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Det fulländade brödet för buffén och plockmaten. Lätt att laga till många och riktigt tjusigt och smaskigt, salt och sött.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 12 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 liter siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk honung, eller socker
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 urkärnad, skivad grön chilifrukt
  • 1.5 dl hackade färska örter, t ex rosmarin, timjan eller basilika

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt alla torra ingredienser samt honung eller socker. Arbeta ihop till en smidig deg, 10-20 minuter.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen i den. Droppa över oljan, tryck i tomater, eventuellt chili och strö över färska örter. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. Ta i så fall ut formen 30 minuter före gräddning.
  3. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2018-08-28

det blev jättegott.

Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Chiayoghurtbägare

(13)

Sesambräck

(9)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 12 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 liter siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk honung, eller socker
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 urkärnad, skivad grön chilifrukt
  • 1.5 dl hackade färska örter, t ex rosmarin, timjan eller basilika

Fyllda bröd på plåt med tomater

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Det fulländade brödet för buffén och plockmaten. Lätt att laga till många och riktigt tjusigt och smaskigt, salt och sött.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt alla torra ingredienser samt honung eller socker. Arbeta ihop till en smidig deg, 10-20 minuter.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen i den. Droppa över oljan, tryck i tomater, eventuellt chili och strö över färska örter. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. Ta i så fall ut formen 30 minuter före gräddning.
  3. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2018-08-28

det blev jättegott.

Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Chiayoghurtbägare

(13)

Sesambräck

(9)

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Ost- och örtbrytbröd

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies