Fyllda bröd på plåt med tomater

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Det fulländade brödet för buffén och plockmaten. Lätt att laga till många och riktigt tjusigt och smaskigt, salt och sött.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 12 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 liter siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk honung, eller socker
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 urkärnad, skivad grön chilifrukt
  • 1.5 dl hackade färska örter, t ex rosmarin, timjan eller basilika

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt alla torra ingredienser samt honung eller socker. Arbeta ihop till en smidig deg, 10-20 minuter.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen i den. Droppa över oljan, tryck i tomater, eventuellt chili och strö över färska örter. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. Ta i så fall ut formen 30 minuter före gräddning.
  3. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2018-08-28

det blev jättegott.

Liknande recept

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Grönsaker med två dippsåser

(1)

Smält camembert

(0)

Grönsaker med två dippar

(0)

Grönsaker med avokadodipp

(7)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)

Tortillapizza

(28)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 12 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 liter siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk honung, eller socker
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 urkärnad, skivad grön chilifrukt
  • 1.5 dl hackade färska örter, t ex rosmarin, timjan eller basilika

Fyllda bröd på plåt med tomater

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Det fulländade brödet för buffén och plockmaten. Lätt att laga till många och riktigt tjusigt och smaskigt, salt och sött.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt alla torra ingredienser samt honung eller socker. Arbeta ihop till en smidig deg, 10-20 minuter.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen i den. Droppa över oljan, tryck i tomater, eventuellt chili och strö över färska örter. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. Ta i så fall ut formen 30 minuter före gräddning.
  3. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2018-08-28

det blev jättegott.

Liknande recept

Smörgås med avokadofärskost, skinka och groddar

(9)

Grönsaker med två dippsåser

(1)

Smält camembert

(0)

Grönsaker med två dippar

(0)

Grönsaker med avokadodipp

(7)

Enchilada med bbq-kyckling

(7)

Tortillapizza

(28)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies