Fyllda bröd på plåt med tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Det fulländade brödet för buffén och plockmaten. Lätt att laga till många och riktigt tjusigt och smaskigt, salt och sött.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 liter siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk honung, eller socker
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 urkärnad, skivad grön chilifrukt
  • 1.5 dl hackade färska örter, t ex rosmarin, timjan eller basilika

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt alla torra ingredienser samt honung eller socker. Arbeta ihop till en smidig deg, 10-20 minuter.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen i den. Droppa över oljan, tryck i tomater, eventuellt chili och strö över färska örter. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. Ta i så fall ut formen 30 minuter före gräddning.
  3. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2018-08-28

det blev jättegott.

Liknande recept

Spara recept

Vegetariska enchiladas med spenat

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grönsaker med avokadodipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Focaccia

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortillapizza

Betyg
Betyg
(44)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 12 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 1 liter siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 tsk honung, eller socker
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 urkärnad, skivad grön chilifrukt
  • 1.5 dl hackade färska örter, t ex rosmarin, timjan eller basilika

Fyllda bröd på plåt med tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Det fulländade brödet för buffén och plockmaten. Lätt att laga till många och riktigt tjusigt och smaskigt, salt och sött.

Tillagningstid: 3 timmar
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt alla torra ingredienser samt honung eller socker. Arbeta ihop till en smidig deg, 10-20 minuter.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen i den. Droppa över oljan, tryck i tomater, eventuellt chili och strö över färska örter. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur, eller i kyl över natten. Ta i så fall ut formen 30 minuter före gräddning.
  3. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2018-08-28

det blev jättegott.

Liknande recept

Spara recept

Vegetariska enchiladas med spenat

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grönsaker med avokadodipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Focaccia

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tortillapizza

Betyg
Betyg
(44)