Fyllda auberginer

Betyg (1-5):
3.56 (18 betyg)

Overkligt mycket smak i en så enkel rätt. Prova!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 4 små auberginer (ca 230 g/st)
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 350 g körsbärstomater, fintärnade
  • 2 msk hackad oregano
  • 100 g halloumi, finriven
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 5 dl kokt ris
  • 1 förpackning kokta linser (ca 400 g)
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Gröp ur auberginerna men lämna lite så skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.
  5. Blanda riset med linser och persilja och servera till auberginen.

Tips

Om du är halloumiälskare kan du riva ner extra halloumi även i fyllningen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-06-14

Detta äter vi ofta😊Brukar blanda i röda linser i fyllningen också😊

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Klassisk lasagne

(66)

Bowl med sashimilax

(3)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 4 små auberginer (ca 230 g/st)
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 350 g körsbärstomater, fintärnade
  • 2 msk hackad oregano
  • 100 g halloumi, finriven
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 5 dl kokt ris
  • 1 förpackning kokta linser (ca 400 g)
  • 1 dl hackad persilja

Fyllda auberginer

Betyg (1-5):
3.56 (18 betyg)

Overkligt mycket smak i en så enkel rätt. Prova!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Gröp ur auberginerna men lämna lite så skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.
  5. Blanda riset med linser och persilja och servera till auberginen.

Tips

Om du är halloumiälskare kan du riva ner extra halloumi även i fyllningen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-06-14

Detta äter vi ofta😊Brukar blanda i röda linser i fyllningen också😊

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Klassisk lasagne

(66)

Bowl med sashimilax

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies