Fyllda auberginer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.48 (25 betyg)

Overkligt mycket smak i en så enkel rätt. Prova!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 små auberginer (ca 230 g/st)
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 350 g körsbärstomater, fintärnade
  • 2 msk hackad oregano
  • 100 g halloumi, finriven
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 5 dl kokt ris
  • 1 förpackning kokta linser (ca 400 g)
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Gröp ur auberginerna men lämna lite så skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.
  5. Blanda riset med linser och persilja och servera till auberginen.

Tips

Om du är halloumiälskare kan du riva ner extra halloumi även i fyllningen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-06-14

Detta äter vi ofta😊Brukar blanda i röda linser i fyllningen också😊

Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 små auberginer (ca 230 g/st)
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 350 g körsbärstomater, fintärnade
  • 2 msk hackad oregano
  • 100 g halloumi, finriven
  • salt och svartpeppar
  • Till servering:
  • 5 dl kokt ris
  • 1 förpackning kokta linser (ca 400 g)
  • 1 dl hackad persilja

Fyllda auberginer

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.48 (25 betyg)

Overkligt mycket smak i en så enkel rätt. Prova!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Gröp ur auberginerna men lämna lite så skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.
  5. Blanda riset med linser och persilja och servera till auberginen.

Tips

Om du är halloumiälskare kan du riva ner extra halloumi även i fyllningen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2017-06-14

Detta äter vi ofta😊Brukar blanda i röda linser i fyllningen också😊

Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)