Fylld stekt strömming med klassiska tillbehör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Å vilken ljuvlig klassiker stekt strömming! Så gott med den syrliga pressgurkan och lingonen till.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl rågmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • olja och smör, till stekning
  • 0.5 citron, till servering
  • Potatismos
  • 1 kg potatis, gärna mjölig
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • salt
  • Pressgurka
  • 1 gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 krm salt
  • Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Potatismos: Skala potatisen och koka i saltat vatten. Krossa med stomp eller ballongvisp. Tillsätt smör, grädde och mjölk, rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Pressgurka

  1. Vänd runt tunt skivad gurka i en blandning av vatten, socker, ättika och salt. Lägg på en tallrik och någo tungt så att gurkan pressas ihop. Låt stå minst 15 min.

Rårörda lingon

  1. Rör de frysta lingonen med socker tills sockret smält och lingonen tinat.
  2. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Lägg lite purjolök och dill mellan två fiskfiléer så att skinnsidan är utåt. Blanda mjöl och ströbröd och vänd fiskbitarna i blandningen.
  3. Värm en stekpanna och stek strömmingarna i olja och smör på medelvärme till fin färg och genomstekta. Salta på båda sidor. Servera fisken med potatismos, pressgurka och rårörda lingon.

Tips

Bryn lite extra smör och skeda över vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g strömmingsfiléer
  • 1 dl finhackad purjolök
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 1.5 tsk salt
  • 1 dl rågmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • olja och smör, till stekning
  • 0.5 citron, till servering
  • Potatismos
  • 1 kg potatis, gärna mjölig
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • salt
  • Pressgurka
  • 1 gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 krm salt
  • Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker

Fylld stekt strömming med klassiska tillbehör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Å vilken ljuvlig klassiker stekt strömming! Så gott med den syrliga pressgurkan och lingonen till.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Potatismos: Skala potatisen och koka i saltat vatten. Krossa med stomp eller ballongvisp. Tillsätt smör, grädde och mjölk, rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Pressgurka

  1. Vänd runt tunt skivad gurka i en blandning av vatten, socker, ättika och salt. Lägg på en tallrik och någo tungt så att gurkan pressas ihop. Låt stå minst 15 min.

Rårörda lingon

  1. Rör de frysta lingonen med socker tills sockret smält och lingonen tinat.
  2. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. Lägg lite purjolök och dill mellan två fiskfiléer så att skinnsidan är utåt. Blanda mjöl och ströbröd och vänd fiskbitarna i blandningen.
  3. Värm en stekpanna och stek strömmingarna i olja och smör på medelvärme till fin färg och genomstekta. Salta på båda sidor. Servera fisken med potatismos, pressgurka och rårörda lingon.

Tips

Bryn lite extra smör och skeda över vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)