Fylld kyckling och böndipp
  • Tid 30 min

Fylld kyckling och böndipp

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 8 st kycklingfilé, tunna skivor (500 g)
  • 200 g mozzarella, riven i bitar
  • 0.5 st snackpaprika, röd
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Böndipp:
  • 1 burk bönor, blandade sorter
  • 1 dl koriander, grovhackad
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk olivolja
  • 2 dl tacosås
  • 2 dl gräddfil
Till servering:
  • nachochips
  • jalapeño
  • guacamole
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingskivorna på en skärbräda. Lägg ost och paprika på skivorna. Rulla ihop. Fäst med tandpetare. Salta och peppra.

  2. 2

    Skölj bönorna i kallt vatten. Lägg i en bunke. Mixa grovt med stavmixer eller mosa med gaffel. Vänd försiktigt runt med koriander, spiskummin och olja. Fördela i små skålar och häll över tacosås. Toppa med gräddfil.

Guacamole

  1. 1

    Mosa 2 avokado. Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta och saften från en halv lime. Smaka av med salt.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen på medelvärme ca 10 min.

  3. 3

    Servera kycklingen med dipperna, nachochips och ev. jalepeños.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar