Fullkornsvåfflor

Betyg (1-5):
3.34 (29 betyg)

En lite nyttigare våffla som mättar längre.

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 7 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • våfflor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät våffelsmet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och fettet. Låt smeten svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Servera med vald topping.

Förslag på toppingar

  1. Rökt lax, crème fraiche, citron och dill. Getost, flytande honung och rosmarin Keso, vaniljsocker, russin och citronskal. Skinka och grönsaksfräs.

Tips

Tål inte allt? Utan mjölk: Byt ut mjölk mot havrebaserad dryck och använd mjölkfritt margarin. Laktoslåg: Byt ut mjölken mot låglaktosmjölk och använd mjölkfritt margarin. Receptet innehåller gluten och ägg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alva

2018-05-22

Blev goda våfflor, men med en liten tendens att kännas degiga. Modifierade receptet lite och hade även i en tsk bakpulver och tog 1,5 dl graham och 3,5 vetemjöl istället för 2 av varje. Kan rekommendera receptet då jag trots konsistensen tyckte att de här våfflorna blev godare än de vi brukat göra efter ett typiskt frasvåffelrecept.

Katarina Wiklund

2012-03-18

Jag bytte en dl mjölk mot en dl porlande vatten!Det blev jättebra!

Liknande recept

Pinnbröd med grillkorv

(40)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 7 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smält smör
  • våfflor
  • 0.5 tsk salt

Fullkornsvåfflor

Betyg (1-5):
3.34 (29 betyg)

En lite nyttigare våffla som mättar längre.

Tillagningstid: 30 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät våffelsmet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och fettet. Låt smeten svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna. Servera med vald topping.

Förslag på toppingar

  1. Rökt lax, crème fraiche, citron och dill. Getost, flytande honung och rosmarin Keso, vaniljsocker, russin och citronskal. Skinka och grönsaksfräs.

Tips

Tål inte allt? Utan mjölk: Byt ut mjölk mot havrebaserad dryck och använd mjölkfritt margarin. Laktoslåg: Byt ut mjölken mot låglaktosmjölk och använd mjölkfritt margarin. Receptet innehåller gluten och ägg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alva

2018-05-22

Blev goda våfflor, men med en liten tendens att kännas degiga. Modifierade receptet lite och hade även i en tsk bakpulver och tog 1,5 dl graham och 3,5 vetemjöl istället för 2 av varje. Kan rekommendera receptet då jag trots konsistensen tyckte att de här våfflorna blev godare än de vi brukat göra efter ett typiskt frasvåffelrecept.

Katarina Wiklund

2012-03-18

Jag bytte en dl mjölk mot en dl porlande vatten!Det blev jättebra!

Liknande recept

Pinnbröd med grillkorv

(40)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies