Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Festliga fruktspett med melon, kiwi, jordgubbar som grillas lätt och serveras med en ljummen kolasås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g melon, t ex vatten eller nätmelon, i bitar
  • 2 nektariner, i bitar
  • 2 kiwi, i bitar
  • 16 jordgubbar, i halvor
  • 8 grillspett
  • Kolasås
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Varva frukt och jordgubbar på spetten. Grilla eller stek hastigt på hög värme.

Kolasås

  1. Sprid ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen tills chokladen är gyllene, 3–5 min. Passa chokladen, den bränns lätt. Värm grädden och rör ner den rostade chokladen till en slät sås. Sila ev såsen.
  2. Servera fruktspetten med chokladsåsen.

Tips

Såsen får en tjock, kolaaktig konsistens när den svalnar. Mums!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Salt färskost med kummin och citron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelklyftor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Småbaguetter med rosmarin och fikon

Betyg
Betyg
(0)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g melon, t ex vatten eller nätmelon, i bitar
  • 2 nektariner, i bitar
  • 2 kiwi, i bitar
  • 16 jordgubbar, i halvor
  • 8 grillspett
  • Kolasås
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • 1 dl vispgrädde

Fruktspett med kolasås på vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Festliga fruktspett med melon, kiwi, jordgubbar som grillas lätt och serveras med en ljummen kolasås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva frukt och jordgubbar på spetten. Grilla eller stek hastigt på hög värme.

Kolasås

  1. Sprid ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen tills chokladen är gyllene, 3–5 min. Passa chokladen, den bränns lätt. Värm grädden och rör ner den rostade chokladen till en slät sås. Sila ev såsen.
  2. Servera fruktspetten med chokladsåsen.

Tips

Såsen får en tjock, kolaaktig konsistens när den svalnar. Mums!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fisktaco med mangosalsa

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Salt färskost med kummin och citron

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelklyftor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Småbaguetter med rosmarin och fikon

Betyg
Betyg
(0)