Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En lite gammaldags dessert som även funkar till vardags, efter en soppa. Recept av Sara Ask

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 600 g äpplen eller päron
  • 2 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk malen ingefära, kardemumma eller kanel
  • 1 msk potatismjöl + 1 msk vatten
  • 0.5 pressad saft från lime
  • 1.5 dl vispgrädde, till servering

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplen eller päron. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten, socker och någon av kryddorna. Låt sjuda på svag värme tills bitarna mjuknat men ännu inte blivit mosiga, 5–10 min.
  2. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör direkt ner i kompotten medan den fortfarande sjuder. Fortsätt röra tills den tjocknat. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av med limesaft. Servera med en klick lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rickards kärleksmums

(10)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

(21)

Saffranspannkaka

(11)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Lussebullar med kvarg

(115)

Jordgubbsbruschetta

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g äpplen eller päron
  • 2 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 tsk malen ingefära, kardemumma eller kanel
  • 1 msk potatismjöl + 1 msk vatten
  • 0.5 pressad saft från lime
  • 1.5 dl vispgrädde, till servering

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

En lite gammaldags dessert som även funkar till vardags, efter en soppa. Recept av Sara Ask

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna äpplen eller päron. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten, socker och någon av kryddorna. Låt sjuda på svag värme tills bitarna mjuknat men ännu inte blivit mosiga, 5–10 min.
  2. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör direkt ner i kompotten medan den fortfarande sjuder. Fortsätt röra tills den tjocknat. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av med limesaft. Servera med en klick lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rickards kärleksmums

(10)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

(21)

Saffranspannkaka

(11)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Lussebullar med kvarg

(115)

Jordgubbsbruschetta

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies