Fruktig lammgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.29 (7 betyg)

Den sötfriska aprikosen framhäver snällt lammets bästa egenskaper. Märk i denna gryta hur lammet ändar karaktär med sina smaksättare.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammkött, skuret i bitar
  • 2 msk olja
  • 1 skivad gul lök
  • 2 msk curry
  • 3.5 dl hett vatten
  • 1 strimlad röd chili
  • 10 torkade aprikoser
  • 10 kärnfria katrinplommon
  • 0.5 dl russin
  • 2 msk vinäger
  • 1 skivad banan
  • 1 dl grovhackade salta jordnötter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av oljan i en gryta. Lägg i köttet och bryn det väl. Ta upp köttet i en skål. Tillsätt resten av oljan och fräs löken. Strö över curryn, rör om och fräs någon minut.
  2. Lägg tillbaka köttet, salta och häll på vattnet. Låt koka cirka 10 minuter. Tillsätt chilin, de torkade frukterna och vinägern. Koka ytterligare 30 minuter. Späd med vatten om det kokar torrt. Tillsätt bananskivorna och strö över jordnötter. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2017-10-14

Tillsätt resten av oljan och fräs löken, ska det väl vara?

Liknande recept

Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(15)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g lammkött, skuret i bitar
  • 2 msk olja
  • 1 skivad gul lök
  • 2 msk curry
  • 3.5 dl hett vatten
  • 1 strimlad röd chili
  • 10 torkade aprikoser
  • 10 kärnfria katrinplommon
  • 0.5 dl russin
  • 2 msk vinäger
  • 1 skivad banan
  • 1 dl grovhackade salta jordnötter
  • 1 tsk salt

Fruktig lammgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.29 (7 betyg)

Den sötfriska aprikosen framhäver snällt lammets bästa egenskaper. Märk i denna gryta hur lammet ändar karaktär med sina smaksättare.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av oljan i en gryta. Lägg i köttet och bryn det väl. Ta upp köttet i en skål. Tillsätt resten av oljan och fräs löken. Strö över curryn, rör om och fräs någon minut.
  2. Lägg tillbaka köttet, salta och häll på vattnet. Låt koka cirka 10 minuter. Tillsätt chilin, de torkade frukterna och vinägern. Koka ytterligare 30 minuter. Späd med vatten om det kokar torrt. Tillsätt bananskivorna och strö över jordnötter. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2017-10-14

Tillsätt resten av oljan och fräs löken, ska det väl vara?

Liknande recept

Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

Betyg
Betyg
(15)