Fruktig lammgryta

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Den sötfriska aprikosen framhäver snällt lammets bästa egenskaper. Märk i denna gryta hur lammet ändar karaktär med sina smaksättare.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g lammkött, skuret i bitar
  • 2 msk olja
  • 1 skivad gul lök
  • 2 msk curry
  • 3.5 dl hett vatten
  • 1 strimlad röd chili
  • 10 torkade aprikoser
  • 10 kärnfria katrinplommon
  • 0.5 dl russin
  • 2 msk vinäger
  • 1 skivad banan
  • 1 dl grovhackade salta jordnötter
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av oljan i en gryta. Lägg i köttet och bryn det väl. Ta upp köttet i en skål. Tillsätt resten av oljan och fräs löken. Strö över curryn, rör om och fräs någon minut.
  2. Lägg tillbaka köttet, salta och häll på vattnet. Låt koka cirka 10 minuter. Tillsätt chilin, de torkade frukterna och vinägern. Koka ytterligare 30 minuter. Späd med vatten om det kokar torrt. Tillsätt bananskivorna och strö över jordnötter. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2017-10-14

Tillsätt resten av oljan och fräs löken, ska det väl vara?

Liknande recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(12)

Sötpotatissoppa med äpple och ingefära

(7)

Fläskfilé africana

(41)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Marinerad biff med mango

(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g lammkött, skuret i bitar
  • 2 msk olja
  • 1 skivad gul lök
  • 2 msk curry
  • 3.5 dl hett vatten
  • 1 strimlad röd chili
  • 10 torkade aprikoser
  • 10 kärnfria katrinplommon
  • 0.5 dl russin
  • 2 msk vinäger
  • 1 skivad banan
  • 1 dl grovhackade salta jordnötter
  • 1 tsk salt

Fruktig lammgryta

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Den sötfriska aprikosen framhäver snällt lammets bästa egenskaper. Märk i denna gryta hur lammet ändar karaktär med sina smaksättare.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp hälften av oljan i en gryta. Lägg i köttet och bryn det väl. Ta upp köttet i en skål. Tillsätt resten av oljan och fräs löken. Strö över curryn, rör om och fräs någon minut.
  2. Lägg tillbaka köttet, salta och häll på vattnet. Låt koka cirka 10 minuter. Tillsätt chilin, de torkade frukterna och vinägern. Koka ytterligare 30 minuter. Späd med vatten om det kokar torrt. Tillsätt bananskivorna och strö över jordnötter. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2017-10-14

Tillsätt resten av oljan och fräs löken, ska det väl vara?

Liknande recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(12)

Sötpotatissoppa med äpple och ingefära

(7)

Fläskfilé africana

(41)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

Köttfärssås med hetta och sötma

(18)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Marinerad biff med mango

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies