Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Så god så att man bara vill ha mer!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl kamutvete
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g grönkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 0.5 granatäpple

Gör så här

  1. Lägg kamutvete i en kastrull med olja och saffran. Värm upp under omrörning tills saffranet smält ut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min under lock tills vattnet kokat in. Låt svalna något.
  2. Plocka bladen av grönkålen och lägg i en bunke med strimlad rödlök. Pressa över apelsinsaft, salta och ringla över olja. Krama runt bladen lätt och låt dra 10 min. Blanda grönkålen med kamutvetet, russin och mandlar. Garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-12-23

Receptet är ofullständigt, verkar som att hälften saknas!

Åsa

2015-12-23

Samma här, behövde receptet desperat,,

Anette Lindgren

2015-12-21

Under rubriken "Gör så här" har ni missat att skriva hur man ska göra förutom hur man ska koka vetet ! Synd då jag tänkte göra den! HOPPAS ATT NI KOMPLETTERAR RECEPTET SNARAST! TACK!

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Blomkåls- Jansson

(96)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Brunchplåt

(33)

Räksallad med japansk dressing

(90)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl kamutvete
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g grönkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 0.5 granatäpple

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Så god så att man bara vill ha mer!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kamutvete i en kastrull med olja och saffran. Värm upp under omrörning tills saffranet smält ut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min under lock tills vattnet kokat in. Låt svalna något.
  2. Plocka bladen av grönkålen och lägg i en bunke med strimlad rödlök. Pressa över apelsinsaft, salta och ringla över olja. Krama runt bladen lätt och låt dra 10 min. Blanda grönkålen med kamutvetet, russin och mandlar. Garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-12-23

Receptet är ofullständigt, verkar som att hälften saknas!

Åsa

2015-12-23

Samma här, behövde receptet desperat,,

Anette Lindgren

2015-12-21

Under rubriken "Gör så här" har ni missat att skriva hur man ska göra förutom hur man ska koka vetet ! Synd då jag tänkte göra den! HOPPAS ATT NI KOMPLETTERAR RECEPTET SNARAST! TACK!

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Blomkåls- Jansson

(96)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Brunchplåt

(33)

Räksallad med japansk dressing

(90)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies