Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Så god så att man bara vill ha mer!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 3 dl kamutvete
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g grönkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 0.5 granatäpple
  • 0.5 salt

Gör så här

  1. Lägg kamutvete i en kastrull med olja och saffran. Värm upp under omrörning tills saffranet smält ut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min under lock tills vattnet kokat in. Låt svalna något.
  2. Plocka bladen av grönkålen och lägg i en bunke med strimlad rödlök. Pressa över apelsinsaft, salta och ringla över olja. Krama runt bladen lätt och låt dra 10 min. Blanda grönkålen med kamutvetet, russin och mandlar. Garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-12-23

Receptet är ofullständigt, verkar som att hälften saknas!

Åsa

2015-12-23

Samma här, behövde receptet desperat,,

Anette Lindgren

2015-12-21

Under rubriken "Gör så här" har ni missat att skriva hur man ska göra förutom hur man ska koka vetet ! Synd då jag tänkte göra den! HOPPAS ATT NI KOMPLETTERAR RECEPTET SNARAST! TACK!

Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(13)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(126)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl kamutvete
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 3.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 150 g grönkål
  • 1 liten rödlök
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 0.5 granatäpple
  • 0.5 salt

Fruktig kamutvetesallad med saffran och grönkål

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Så god så att man bara vill ha mer!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kamutvete i en kastrull med olja och saffran. Värm upp under omrörning tills saffranet smält ut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 15 min under lock tills vattnet kokat in. Låt svalna något.
  2. Plocka bladen av grönkålen och lägg i en bunke med strimlad rödlök. Pressa över apelsinsaft, salta och ringla över olja. Krama runt bladen lätt och låt dra 10 min. Blanda grönkålen med kamutvetet, russin och mandlar. Garnera med granatäppelkärnor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-12-23

Receptet är ofullständigt, verkar som att hälften saknas!

Åsa

2015-12-23

Samma här, behövde receptet desperat,,

Anette Lindgren

2015-12-21

Under rubriken "Gör så här" har ni missat att skriva hur man ska göra förutom hur man ska koka vetet ! Synd då jag tänkte göra den! HOPPAS ATT NI KOMPLETTERAR RECEPTET SNARAST! TACK!

Liknande recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(13)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(126)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies