För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 frukostkorvar eller annan korv
  • Rödbetor med brynt smör:
  • 500 g rödbetor
  • 50 g smör
  • 2 msk smörgåskrasse, finklippt
  • Potatisstomp:
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 msk skånsk senap
  • salt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna hela i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 min beroende på storlek. Skala och skär dem i bitar.
  2. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk, 15–20 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med smör och senap med en ballongvisp eller potatisstöt. Smaka av med salt.
  3. Skär små snitt i skinnet på korvarna och stek runt om i olja ca 5 min.
  4. Smält smöret i en kastrull och låt det bryna någon minut tills det fått en gyllene färg. Häll smöret över rödbetorna, ta inte med bottensatsen om den är bränd, och strö över krasse.

Tips

Håll utkik efter färdigkokta rödbetor bland grönsakerna i din butik!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig potatiscurry

(20)

Fiskbullar i citrongräddsås

(18)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(23)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 frukostkorvar eller annan korv
  • Rödbetor med brynt smör:
  • 500 g rödbetor
  • 50 g smör
  • 2 msk smörgåskrasse, finklippt
  • Potatisstomp:
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 msk skånsk senap
  • salt

Frukostkorv med Luddes potatisstomp och rödbetor med brynt smör

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna hela i saltat vatten tills de är mjuka, ca 30 min beroende på storlek. Skala och skär dem i bitar.
  2. Skär ev potatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk, 15–20 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med smör och senap med en ballongvisp eller potatisstöt. Smaka av med salt.
  3. Skär små snitt i skinnet på korvarna och stek runt om i olja ca 5 min.
  4. Smält smöret i en kastrull och låt det bryna någon minut tills det fått en gyllene färg. Häll smöret över rödbetorna, ta inte med bottensatsen om den är bränd, och strö över krasse.

Tips

Håll utkik efter färdigkokta rödbetor bland grönsakerna i din butik!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig potatiscurry

(20)

Fiskbullar i citrongräddsås

(18)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

(23)