Fröpanerad squash och aubergine med yoghurtsås

Betyg (1-5):
3.47 (19 betyg)

Grönsakerna får en ljuvlig smak när de paneras med parmesan och pumpa- och solroskärnor.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 250 g gul squash
  • 250 g aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Yoghurtsås:
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • Sallad:
  • 100 g rucola
  • 12 rädisa
  • 1 citron i klyftor

Gör så här

  1. Skär squash och aubergine på längden i 1 centimeter tjocka skivor. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Blanda frön och parmesanost på en annan. Vispa sönder äggen i skål. Vänd skivorna först i mjölet, sedan i äggen och sist i fröblandningen.
  2. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek de panerade skivorna på låg värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Servera med rucola, rädisor och pressad citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zozan fahmi

2012-04-28

perfekt på söndag fixer jag samma sak

Liknande recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor - Coop

(118)

Påsksallad med oliver, physalis och fetaost - Coop

(21)

Fläskfilé med solrostäcke och honungsglaserad pumpa - Coop

(27)

Rostad pumpasoppa med myntaolja - Coop

(15)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm - Coop

(15)

Penne al pomodoro med vegansk tonfisk - Coop

(3)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 250 g gul squash
  • 250 g aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Yoghurtsås:
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • Sallad:
  • 100 g rucola
  • 12 rädisa
  • 1 citron i klyftor

Fröpanerad squash och aubergine med yoghurtsås

Betyg (1-5):
3.47 (19 betyg)

Grönsakerna får en ljuvlig smak när de paneras med parmesan och pumpa- och solroskärnor.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär squash och aubergine på längden i 1 centimeter tjocka skivor. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Blanda frön och parmesanost på en annan. Vispa sönder äggen i skål. Vänd skivorna först i mjölet, sedan i äggen och sist i fröblandningen.
  2. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek de panerade skivorna på låg värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Servera med rucola, rädisor och pressad citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zozan fahmi

2012-04-28

perfekt på söndag fixer jag samma sak

Liknande recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor - Coop

(118)

Påsksallad med oliver, physalis och fetaost - Coop

(21)

Fläskfilé med solrostäcke och honungsglaserad pumpa - Coop

(27)

Rostad pumpasoppa med myntaolja - Coop

(15)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm - Coop

(15)

Penne al pomodoro med vegansk tonfisk - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies