Fröpanerad squash och aubergine med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.47 (19 betyg)

Grönsakerna får en ljuvlig smak när de paneras med parmesan och pumpa- och solroskärnor.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g gul squash
  • 250 g aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • Sallad:
  • 100 g rucola
  • 12 rädisa
  • 1 citron i klyftor

Gör så här

  1. Skär squash och aubergine på längden i 1 centimeter tjocka skivor. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Blanda frön och parmesanost på en annan. Vispa sönder äggen i skål. Vänd skivorna först i mjölet, sedan i äggen och sist i fröblandningen.
  2. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek de panerade skivorna på låg värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Servera med rucola, rädisor och pressad citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zozan fahmi

2012-04-28

perfekt på söndag fixer jag samma sak

Liknande recept

Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Påsksallad med oliver, physalis och fetaost

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pasta pomodoro med vegansk tonfisk

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(146)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskfilé med solrostäcke och honungsglaserad pumpa

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(18)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 250 g gul squash
  • 250 g aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • Sallad:
  • 100 g rucola
  • 12 rädisa
  • 1 citron i klyftor

Fröpanerad squash och aubergine med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.47 (19 betyg)

Grönsakerna får en ljuvlig smak när de paneras med parmesan och pumpa- och solroskärnor.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär squash och aubergine på längden i 1 centimeter tjocka skivor. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Blanda frön och parmesanost på en annan. Vispa sönder äggen i skål. Vänd skivorna först i mjölet, sedan i äggen och sist i fröblandningen.
  2. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek de panerade skivorna på låg värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Servera med rucola, rädisor och pressad citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zozan fahmi

2012-04-28

perfekt på söndag fixer jag samma sak

Liknande recept

Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Påsksallad med oliver, physalis och fetaost

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pasta pomodoro med vegansk tonfisk

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(146)
Spara recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskfilé med solrostäcke och honungsglaserad pumpa

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(18)