För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fröpanerad squash och aubergine med yoghurtsås

Betyg (1-5):
3.47 (19 betyg)

Grönsakerna får en ljuvlig smak när de paneras med parmesan och pumpa- och solroskärnor.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g gul squash
  • 250 g aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • Sallad:
  • 100 g rucola
  • 12 rädisa
  • 1 citron i klyftor

Gör så här

  1. Skär squash och aubergine på längden i 1 centimeter tjocka skivor. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Blanda frön och parmesanost på en annan. Vispa sönder äggen i skål. Vänd skivorna först i mjölet, sedan i äggen och sist i fröblandningen.
  2. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek de panerade skivorna på låg värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Servera med rucola, rädisor och pressad citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zozan fahmi

2012-04-28

perfekt på söndag fixer jag samma sak

Liknande recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(21)

Fläskfilé med solrostäcke och honungsglaserad pumpa

(27)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Påsksallad med oliver, physalis och fetaost

(26)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(133)

Pasta pomodoro med vegansk tonfisk

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten

(26)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 250 g gul squash
  • 250 g aubergine
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 0.5 urkärnad finhackad röd chili
  • 0.5 tsk salt
  • Sallad:
  • 100 g rucola
  • 12 rädisa
  • 1 citron i klyftor

Fröpanerad squash och aubergine med yoghurtsås

Betyg (1-5):
3.47 (19 betyg)

Grönsakerna får en ljuvlig smak när de paneras med parmesan och pumpa- och solroskärnor.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär squash och aubergine på längden i 1 centimeter tjocka skivor. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Blanda frön och parmesanost på en annan. Vispa sönder äggen i skål. Vänd skivorna först i mjölet, sedan i äggen och sist i fröblandningen.
  2. Hetta upp en del av smöret och lite olja i en stekpanna. Stek de panerade skivorna på låg värme 3-4 minuter på varje sida.
  3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Servera med rucola, rädisor och pressad citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



zozan fahmi

2012-04-28

perfekt på söndag fixer jag samma sak

Liknande recept

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(21)

Fläskfilé med solrostäcke och honungsglaserad pumpa

(27)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Påsksallad med oliver, physalis och fetaost

(26)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(133)

Pasta pomodoro med vegansk tonfisk

(9)

Vegopizza på kikärtsbotten

(26)