Fröknäcke med sveciakräm och granatäpple

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Den salta smakrika ostkrämen smakar fantastiskt med krispiga granatäppelkärnor. Perfekt att bjuda på till glöggminglet. Recept av Sofia Wood

Tillagningstid: 15 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 2 dl riven lagrad sveciaost (eller västerbottensost)
  • 1 ägg
  • 1.5 dl neutral olja
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g fröknäcke
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Koka upp grädden och låt svalna något. Mixa grädde och ost i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt ägget medan maskinen är igång. Häll i oljan i en tunn stråle tills konsistensen är tjock som en majonnäs.
  2. Smaka av ostkrämen med svartpeppar. Bryt knäckebrödet i munsbitsstora bitar, skeda på ostkrämen och toppa med granatäpple och gräslök. Eller servera allt var för sig.

Tips

Går även bra att använda mixerstav.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-03

Hej Maria, vad tråkigt att höra. Nästa gång kan du testa att hälla i mer olja, sakta och i tunn stråle och samtidigt vispa! Lycka till!

Maria

2019-11-30

För mig blev den bara jättelös! Vad kan jag gjort för fel..😞

Liknande recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Polarpizzor

(7)

Rostad majssallad

(2)

Örtvåfflor med brie

(13)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Frasig minipizza

(19)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 2 dl riven lagrad sveciaost (eller västerbottensost)
  • 1 ägg
  • 1.5 dl neutral olja
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • 200 g fröknäcke
  • 2 dl granatäppelkärnor
  • gräslök, fint skuren

Fröknäcke med sveciakräm och granatäpple

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Den salta smakrika ostkrämen smakar fantastiskt med krispiga granatäppelkärnor. Perfekt att bjuda på till glöggminglet. Recept av Sofia Wood

Tillagningstid: 15 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden och låt svalna något. Mixa grädde och ost i en matberedare monterad med knivblad. Tillsätt ägget medan maskinen är igång. Häll i oljan i en tunn stråle tills konsistensen är tjock som en majonnäs.
  2. Smaka av ostkrämen med svartpeppar. Bryt knäckebrödet i munsbitsstora bitar, skeda på ostkrämen och toppa med granatäpple och gräslök. Eller servera allt var för sig.

Tips

Går även bra att använda mixerstav.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-03

Hej Maria, vad tråkigt att höra. Nästa gång kan du testa att hälla i mer olja, sakta och i tunn stråle och samtidigt vispa! Lycka till!

Maria

2019-11-30

För mig blev den bara jättelös! Vad kan jag gjort för fel..😞

Liknande recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Polarpizzor

(7)

Rostad majssallad

(2)

Örtvåfflor med brie

(13)

Grillad halloumi med sallad

(14)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Frasig minipizza

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies