Fröknäcke med nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Fröknäcke med hasselnötter, solroskärnor, sesamfrön och linfrön. Goda att servera till ostbricka eller med gott pålägg till mellanmål.

Tillagningstid: 10 min + 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl hasselnötter eller mandel
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl kokhett vatten
  • 0.5 dl rapsolja

Gör så här

  1. Finhacka nötterna och blanda med resten av de torra ingredienserna.
  2. Häll i vatten och olja och rör om till en fast deg.
  3. Dela degen i två delar och kavla varje del tunt mellan två bakplåtspapper.
  4. Lägg på varsin plåt, behåll det undre bakplåtspappret. Smula ev över extra salt och grädda plåtarna i varmluftsugn ca 30 min.
  5. Låt svalna och bryt i bitar. Förvara i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sesambräck

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nötkolapaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Frukostbullar

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl hasselnötter eller mandel
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl kokhett vatten
  • 0.5 dl rapsolja

Fröknäcke med nötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Fröknäcke med hasselnötter, solroskärnor, sesamfrön och linfrön. Goda att servera till ostbricka eller med gott pålägg till mellanmål.

Tillagningstid: 10 min + 30 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
2 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finhacka nötterna och blanda med resten av de torra ingredienserna.
  2. Häll i vatten och olja och rör om till en fast deg.
  3. Dela degen i två delar och kavla varje del tunt mellan två bakplåtspapper.
  4. Lägg på varsin plåt, behåll det undre bakplåtspappret. Smula ev över extra salt och grädda plåtarna i varmluftsugn ca 30 min.
  5. Låt svalna och bryt i bitar. Förvara i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sesambräck

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Julskinka med frörock

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nötkolapaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Frukostbullar

Betyg
Betyg
(86)
Spara recept

Kalljäst focaccia med frön och nötter

Betyg
Betyg
(5)