Fröbröd i plåt

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Med ett hembakat bröd blir både frukosten och picknickmackan uppgraderade.

Tillagningstid: 2 tim 40 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 9 dl vetemjöl special
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1.5 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrö
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl blandade frön att strö över
  • Färskoströra
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk finhackad oregano eller 2 tsk torkad

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Häll ner mjöl, alla fröer, olivolja och sist salt. Rör om ordentligt till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 30 x 40 cm. Strö över blandade frön.Låt jäsa under bakduk minst 2 timmar. Sätt ugnen på 175°.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt svalna i formen. Blanda alla ingredienser till färskoströran och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Fröknäcke på röda linser

(4)

Sommarsallad med melon och mynta

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Sotade lökar med örtsmör

(0)

Portionspajer med Västerbottensost och purjolök

(68)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Äggcocotte

(7)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 9 dl vetemjöl special
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1.5 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrö
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl blandade frön att strö över
  • Färskoströra
  • 200 g cream cheese
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk finhackad oregano eller 2 tsk torkad

Fröbröd i plåt

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Med ett hembakat bröd blir både frukosten och picknickmackan uppgraderade.

Tillagningstid: 2 tim 40 min
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Häll ner mjöl, alla fröer, olivolja och sist salt. Rör om ordentligt till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 30 x 40 cm. Strö över blandade frön.Låt jäsa under bakduk minst 2 timmar. Sätt ugnen på 175°.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt svalna i formen. Blanda alla ingredienser till färskoströran och smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Fröknäcke på röda linser

(4)

Sommarsallad med melon och mynta

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Sotade lökar med örtsmör

(0)

Portionspajer med Västerbottensost och purjolök

(68)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Äggcocotte

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies