Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Friterat på julbordet? Varför inte, när det är så här gott.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 huvud blomkål (ca 800 g)
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl vatten
  • 2 finstrimlade salladslökar
  • 1 msk skalade rostade sesamfrön
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl kallt kolsyrat vatten
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en skål och vispa ner det kolsyrade vattnet lite i taget till en slät smet.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp oljan till 175° i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
  3. Doppa buketterna en och en i frityrsmeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Värm sweet chilisås och vatten i en kastrull. Ringla över sweet chilisåsen vid servering och toppa med salladslök och sesamfrön.

Tips

Spara oljan och gör hemgjorda pommes frites med potatis eller sötpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 huvud blomkål (ca 800 g)
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl vatten
  • 2 finstrimlade salladslökar
  • 1 msk skalade rostade sesamfrön
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl kallt kolsyrat vatten
  • 0.5 tsk salt

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Friterat på julbordet? Varför inte, när det är så här gott.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en skål och vispa ner det kolsyrade vattnet lite i taget till en slät smet.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp oljan till 175° i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
  3. Doppa buketterna en och en i frityrsmeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Värm sweet chilisås och vatten i en kastrull. Ringla över sweet chilisåsen vid servering och toppa med salladslök och sesamfrön.

Tips

Spara oljan och gör hemgjorda pommes frites med potatis eller sötpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pimiento de padrón

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)