För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Friterat på julbordet? Varför inte, när det är så här gott.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 huvud blomkål (ca 800 g)
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl vatten
  • 2 finstrimlade salladslökar
  • 1 msk skalade rostade sesamfrön
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl kallt kolsyrat vatten
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en skål och vispa ner det kolsyrade vattnet lite i taget till en slät smet.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp oljan till 175° i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
  3. Doppa buketterna en och en i frityrsmeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Värm sweet chilisås och vatten i en kastrull. Ringla över sweet chilisåsen vid servering och toppa med salladslök och sesamfrön.

Tips

Spara oljan och gör hemgjorda pommes frites med potatis eller sötpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Pimiento de padrón

(10)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(20)

Italiensk guacamole

(2)

Tortillasnibbar

(25)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Räktacos

(15)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 huvud blomkål (ca 800 g)
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl vatten
  • 2 finstrimlade salladslökar
  • 1 msk skalade rostade sesamfrön
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl kallt kolsyrat vatten
  • 0.5 tsk salt

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Friterat på julbordet? Varför inte, när det är så här gott.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en skål och vispa ner det kolsyrade vattnet lite i taget till en slät smet.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp oljan till 175° i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
  3. Doppa buketterna en och en i frityrsmeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Värm sweet chilisås och vatten i en kastrull. Ringla över sweet chilisåsen vid servering och toppa med salladslök och sesamfrön.

Tips

Spara oljan och gör hemgjorda pommes frites med potatis eller sötpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Pimiento de padrón

(10)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(20)

Italiensk guacamole

(2)

Tortillasnibbar

(25)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Räktacos

(15)