Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Friterat på julbordet? Varför inte, när det är så här gott.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1 huvud blomkål (ca 800 g)
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl vatten
  • 2 finstrimlade salladslökar
  • 1 msk skalade rostade sesamfrön
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl kallt kolsyrat vatten

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en skål och vispa ner det kolsyrade vattnet lite i taget till en slät smet.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp oljan till 175° i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
  3. Doppa buketterna en och en i frityrsmeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Värm sweet chilisås och vatten i en kastrull. Ringla över sweet chilisåsen vid servering och toppa med salladslök och sesamfrön.

Tips

Spara oljan och gör hemgjorda pommes frites med potatis eller sötpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(1)

Nötknyten - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Vegopiroger - Coop

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1 huvud blomkål (ca 800 g)
  • 1 liter rapsolja till fritering
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl vatten
  • 2 finstrimlade salladslökar
  • 1 msk skalade rostade sesamfrön
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl kallt kolsyrat vatten

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Friterat på julbordet? Varför inte, när det är så här gott.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna till frityrsmeten i en skål och vispa ner det kolsyrade vattnet lite i taget till en slät smet.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter. Hetta upp oljan till 175° i en tjockbottnad kastrull med höga kanter.
  3. Doppa buketterna en och en i frityrsmeten och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera gyllene, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Värm sweet chilisås och vatten i en kastrull. Ringla över sweet chilisåsen vid servering och toppa med salladslök och sesamfrön.

Tips

Spara oljan och gör hemgjorda pommes frites med potatis eller sötpotatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rödbetskorgar med ostkräm - Coop

(1)

Nötknyten - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Vegopiroger - Coop

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies