Friterad fisk med ananassalsa

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

Något lite salt från havet, krispigt och serverat med en sötstark sås. Gott till förrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 500 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex hoki, kolja eller torsk
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • Frityrsmet:
  • 2 dl idealmjöl
  • 1.5 dl ljust öl, eller vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 1 tsk salt
  • Fritering:
  • 7 dl neutral olja, t ex majs- eller rapsolja
  • Ananassalsa:
  • 1 ananas
  • 1 finhackad röd chili
  • 3 finhackade salladslökar
  • 1 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 dl mango chutney, eller sweet chilisås
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl grovhackad färsk koriander eller mynta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort skal och rot på ananasen. Skär ananasköttet i små bitar. Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
  2. Skölj den färska fisken eller tina den frysta. Dela fiskfiléerna. Lägg fisken på ett fat, salta på båda sidorna och pressa över citron. Vispa mjöl, salt och öl eller vatten till en jämn smet. Vispa äggvitan skummig och vispa sedan ner den i mjölblandningen.
  3. Häll olja i en tjockbottnad hög kastrull, upp till 5-6 centimeter från kastrullens botten. Eller använd en fritös. Hetta upp oljan till 170-180°. Kontrollera temperaturen med en stektermometer eller en bit vitt bröd, som ska bli gyllenbrunt på 1 minut. Ha spisfläkten avstängd och ett lock i närheten. Om oljan blir för het kan den börja den brinna och då sätter man på locket.
  4. Doppa en fiskfilé i frityrsmeten så att hela filén täcks och lägg ner i den heta oljan. Fritera några filéer åt gången 3-4 minuter tills de blivit gyllenbruna på båda sidorna. Ta upp filéerna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Servering

Lägg upp på fat och servera med ananassalsa och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ingefärssmakande sashimilax

(3)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Laxmousse på sked

(3)

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

(3)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Limeströmming

(0)

Crostini med japansk laxtartar

(15)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex hoki, kolja eller torsk
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • Frityrsmet:
  • 2 dl idealmjöl
  • 1.5 dl ljust öl, eller vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 1 tsk salt
  • Fritering:
  • 7 dl neutral olja, t ex majs- eller rapsolja
  • Ananassalsa:
  • 1 ananas
  • 1 finhackad röd chili
  • 3 finhackade salladslökar
  • 1 msk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 dl mango chutney, eller sweet chilisås
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl grovhackad färsk koriander eller mynta
  • 0.5 tsk salt

Friterad fisk med ananassalsa

Betyg (1-5):
3.42 (12 betyg)

Något lite salt från havet, krispigt och serverat med en sötstark sås. Gott till förrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skal och rot på ananasen. Skär ananasköttet i små bitar. Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
  2. Skölj den färska fisken eller tina den frysta. Dela fiskfiléerna. Lägg fisken på ett fat, salta på båda sidorna och pressa över citron. Vispa mjöl, salt och öl eller vatten till en jämn smet. Vispa äggvitan skummig och vispa sedan ner den i mjölblandningen.
  3. Häll olja i en tjockbottnad hög kastrull, upp till 5-6 centimeter från kastrullens botten. Eller använd en fritös. Hetta upp oljan till 170-180°. Kontrollera temperaturen med en stektermometer eller en bit vitt bröd, som ska bli gyllenbrunt på 1 minut. Ha spisfläkten avstängd och ett lock i närheten. Om oljan blir för het kan den börja den brinna och då sätter man på locket.
  4. Doppa en fiskfilé i frityrsmeten så att hela filén täcks och lägg ner i den heta oljan. Fritera några filéer åt gången 3-4 minuter tills de blivit gyllenbruna på båda sidorna. Ta upp filéerna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Servering

Lägg upp på fat och servera med ananassalsa och ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ingefärssmakande sashimilax

(3)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Laxmousse på sked

(3)

Tranbärsgravad lax med gravlaxsås

(3)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)

Limeströmming

(0)

Crostini med japansk laxtartar

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies