Frikadeller i asiatisk curry
  • Tid 25 min

Frikadeller i asiatisk curry

3 (1 betyg)

Smaskig kokosmjölksås med gröna grönsaker och färsbollar.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 500 g hönsfärs /nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 msk grön currypasta
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 30 g babyspenat
  • 1 lime
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Blanda färsen med ströbröd, salt och peppar. Forma till små bollar med blöta händer och lägg på en blöt tallrik.

  3. 3

    Häll kokosmjölk, vatten och currypasta i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Lägg i färsbollarna och låt sjuda tills de är genomstekta. Gärna under lock.

  4. 4

    Lägg i broccoli, salladslök och spenat. Lägg på locket och sjud ytterligare 3 min. Smaka av såsen med salt. Servera med ris och lime klyftor.

Servering

Prova röd currypasta eller gul curry till detta recept, fungerar fint det med.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt barnen rulla bollarna, perfekta hjälpredor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Benny

    Oj, vad gott det var