Fried rice med stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 20 g riven ingefära
  • 5 dl kokt ris
  • 250 g broccoli i små buketter
  • 1 tärnad paprika
  • 4 stekta ägg
  • 1.5 dl rostade cashewnötter
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 stor tärnad morot
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek lök, vitlök och ingefära tills löken mjuknat.
  2. Häll i riset och rör om. Tillsätt broccoli, morot och paprika och fortsätt steka på medelvärme tills ris och grönsaker är varma. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med stekt ägg, rostade caschewnötter och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2020-11-13

Såg att receptet var smaklöst från början så jag la till chili mm själv. När man gör fried rice förbereder man riset dagen innan för absolut bästa resultat.

Lisa

2019-11-21

Underbart recept! Väldigt gott.

Lea

2016-01-31

Ja just det vilka tomater ska man vända ner? om det är redan påpekat i maj 2015 och ni har inte ändrat receptet????

Emma

2015-08-17

Tyvärr uppnåddes inte mina förväntningar på denna maträtt. Jag tyckte den var ganska smaklös.

Christina

2015-06-06

Dåligt att missa att skriva 150 g delade körsbärstomater!

Ida

2015-05-10

Vänd ner vilka tomater?

Liknande recept

Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 20 g riven ingefära
  • 5 dl kokt ris
  • 250 g broccoli i små buketter
  • 1 tärnad paprika
  • 4 stekta ägg
  • 1.5 dl rostade cashewnötter
  • 1 lime, i klyftor
  • 1 stor tärnad morot
  • salt och svartpeppar

Fried rice med stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek lök, vitlök och ingefära tills löken mjuknat.
  2. Häll i riset och rör om. Tillsätt broccoli, morot och paprika och fortsätt steka på medelvärme tills ris och grönsaker är varma. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med stekt ägg, rostade caschewnötter och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2020-11-13

Såg att receptet var smaklöst från början så jag la till chili mm själv. När man gör fried rice förbereder man riset dagen innan för absolut bästa resultat.

Lisa

2019-11-21

Underbart recept! Väldigt gott.

Lea

2016-01-31

Ja just det vilka tomater ska man vända ner? om det är redan påpekat i maj 2015 och ni har inte ändrat receptet????

Emma

2015-08-17

Tyvärr uppnåddes inte mina förväntningar på denna maträtt. Jag tyckte den var ganska smaklös.

Christina

2015-06-06

Dåligt att missa att skriva 150 g delade körsbärstomater!

Ida

2015-05-10

Vänd ner vilka tomater?

Liknande recept

Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)