Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg (1-5):
3.58 (62 betyg)

Stekt ris med grönsaker, soja och ägg är en stor favorit från Asien. Perfekt till lunch eller middag när tiden inte räcker till!

Tillagningstid: 10 min
Svårighetsgrad:Enkel
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 msk olja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 100 g haricots verts
  • 4 st champinjoner, skivade
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 dl kokt ris
  • 2 st ägg
  • 2 msk japansk soja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek lök och grönsaker under omrörning 3–5 min. Tillsätt vitlök och ris och stek lite till.
  2. Knäck i äggen och rör om. Stek ytterligare någon minut. Smaka av med soja, salt och peppar.

Tips

Koka riset dagen innan och stek det lite extra så att det blir ordentligt varmt. Önskas lite hetta stänk på tabasco.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-09-01

Till Johan: Självklart, vi ber om ursäkt för detta. Nu stämmer alla ingredienser samt mått. Lycka till med matlagningen.

Johan

2016-08-29

Hej, det är väldigt förvirrande när ni har "samma" recept i tidningen som på web men när man sen börjar laga efter coop.se så är det andra ingredienser. Man handlar alltså fel. Använd gärna andra titlar och bilder. Tack!

Lillemor

2016-01-14

Hur gör man för att flytta över inköpslistan till Coop Online (handla på nätet)?

Annika Morin

2012-09-19

Hej Coop. Jag saknar näringsdeklaration på middagarna.

Barbro E

2012-09-18

Hej! Jag gillar verkligen era recept.Använder minst ett i veckan. Jag tackar er så mycket. Barbro

Britta/Webbredaktionen

2012-03-30

Vad roligt att du gillar vår recepttjänst! Det enklaste är om du förhandsgranskar recepten innan du skriver ut. Eftersom recepten är olika långa går det inte att anpassa dem till utskrift på en sida.

Torbjörn Häggmark

2012-03-30

Hej! Först av allt, vilken kanontjänst! Jättebra. Har använt oss av dessa recept av och till i några veckor nu och vi är mer än nöjda. Goda och enkla. Men. :-) När jag skriver ut recepten så blir det ibland två sidor. Inget stort bekymmer i sig, men det rör sig ofta om ett par-tre rader text på ark nr två. Redigera utskriften en smula så att recepten ryms på en sida så spar vi både papper, pengar och miljö. Tre-i-ett, som ett kinderägg. ;-) Hur som helst, tack än en gång för detta!

Liknande recept

Soppa med rostad aubergine och avokado

(4)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(1)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 msk olja
  • 1 st gul lök, hackad
  • 100 g haricots verts
  • 4 st champinjoner, skivade
  • 200 g körsbärstomater, halverade
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 3 dl kokt ris
  • 2 st ägg
  • 2 msk japansk soja
  • salt och svartpeppar

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg (1-5):
3.58 (62 betyg)

Stekt ris med grönsaker, soja och ägg är en stor favorit från Asien. Perfekt till lunch eller middag när tiden inte räcker till!

Tillagningstid: 10 min
Svårighetsgrad:Enkel
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek lök och grönsaker under omrörning 3–5 min. Tillsätt vitlök och ris och stek lite till.
  2. Knäck i äggen och rör om. Stek ytterligare någon minut. Smaka av med soja, salt och peppar.

Tips

Koka riset dagen innan och stek det lite extra så att det blir ordentligt varmt. Önskas lite hetta stänk på tabasco.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-09-01

Till Johan: Självklart, vi ber om ursäkt för detta. Nu stämmer alla ingredienser samt mått. Lycka till med matlagningen.

Johan

2016-08-29

Hej, det är väldigt förvirrande när ni har "samma" recept i tidningen som på web men när man sen börjar laga efter coop.se så är det andra ingredienser. Man handlar alltså fel. Använd gärna andra titlar och bilder. Tack!

Lillemor

2016-01-14

Hur gör man för att flytta över inköpslistan till Coop Online (handla på nätet)?

Annika Morin

2012-09-19

Hej Coop. Jag saknar näringsdeklaration på middagarna.

Barbro E

2012-09-18

Hej! Jag gillar verkligen era recept.Använder minst ett i veckan. Jag tackar er så mycket. Barbro

Britta/Webbredaktionen

2012-03-30

Vad roligt att du gillar vår recepttjänst! Det enklaste är om du förhandsgranskar recepten innan du skriver ut. Eftersom recepten är olika långa går det inte att anpassa dem till utskrift på en sida.

Torbjörn Häggmark

2012-03-30

Hej! Först av allt, vilken kanontjänst! Jättebra. Har använt oss av dessa recept av och till i några veckor nu och vi är mer än nöjda. Goda och enkla. Men. :-) När jag skriver ut recepten så blir det ibland två sidor. Inget stort bekymmer i sig, men det rör sig ofta om ett par-tre rader text på ark nr två. Redigera utskriften en smula så att recepten ryms på en sida så spar vi både papper, pengar och miljö. Tre-i-ett, som ett kinderägg. ;-) Hur som helst, tack än en gång för detta!

Liknande recept

Soppa med rostad aubergine och avokado

(4)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Falukorvstaco med hemgjord salsa

(1)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies