Fredriks morotssylt med ingefära, vanilj och aprikos

Betyg (1-5):
3.66 (29 betyg)

En underbar t god morotssylt med smak av citron, vanilj och ingefära.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
900 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 700 g grovrivna morötter
  • 200 g tärnade torkade aprikoser
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 0.5 dl pressad saft av citron
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 1 vaniljstång
  • 400 g socker
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk citronsyra

Gör så här

  1. Lägg morötter, aprikoser, citronskal och -saft, ingefära, urskrapade frön från vaniljstången samt själva stången, socker och vatten i en gryta.
  2. Koka i cirka 1 timme, tills morötterna är genomskinliga och aprikoserna mjuka. Häll i citronsyra och koka ytterligare 5 minuter. Ta bort vaniljstången.
  3. Häll sylten i nydiskade varma burkar, skruva på locket och vänd dem upp och ner.

Tips

Ställ gärna burkar och lock i ugnen, så de blir varma. När du vänder upp-och-ner på burkarna blir det bättre vakuum och därmed bättre hållbarhet så att de kan förvaras i rumstemperatur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise-Lotte

2012-01-21

Fantastisk god sylt. Särskilt till en bit brie.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Saffransscones med kesella

(1)

Bananpannkakor

(33)

Frasvåfflor

(123)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Mango passion smoothie

(8)

Yoghurtbunke

(16)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 700 g grovrivna morötter
  • 200 g tärnade torkade aprikoser
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 0.5 dl pressad saft av citron
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 1 vaniljstång
  • 400 g socker
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk citronsyra

Fredriks morotssylt med ingefära, vanilj och aprikos

Betyg (1-5):
3.66 (29 betyg)

En underbar t god morotssylt med smak av citron, vanilj och ingefära.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
900 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg morötter, aprikoser, citronskal och -saft, ingefära, urskrapade frön från vaniljstången samt själva stången, socker och vatten i en gryta.
  2. Koka i cirka 1 timme, tills morötterna är genomskinliga och aprikoserna mjuka. Häll i citronsyra och koka ytterligare 5 minuter. Ta bort vaniljstången.
  3. Häll sylten i nydiskade varma burkar, skruva på locket och vänd dem upp och ner.

Tips

Ställ gärna burkar och lock i ugnen, så de blir varma. När du vänder upp-och-ner på burkarna blir det bättre vakuum och därmed bättre hållbarhet så att de kan förvaras i rumstemperatur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise-Lotte

2012-01-21

Fantastisk god sylt. Särskilt till en bit brie.

Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Saffransscones med kesella

(1)

Bananpannkakor

(33)

Frasvåfflor

(123)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Mango passion smoothie

(8)

Yoghurtbunke

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies