
Fredriks morotssylt med ingefära, vanilj och aprikos
En underbar t god morotssylt med smak av citron, vanilj och ingefära.
- (9)
- 700 g grovrivna morötter
- 200 g tärnade torkade aprikoser
- 2 tsk rivet citronskal
- 0.5 dl pressad saft av citron
- 0.5 dl riven färsk ingefära
- 1 vaniljstång
- 400 g socker
- 7 dl vatten
- 1 tsk citronsyra
Gör så här
- Lägg morötter, aprikoser, citronskal och -saft, ingefära, urskrapade frön från vaniljstången samt själva stången, socker och vatten i en gryta.
- Koka i cirka 1 timme, tills morötterna är genomskinliga och aprikoserna mjuka. Häll i citronsyra och koka ytterligare 5 minuter. Ta bort vaniljstången.
- Häll sylten i nydiskade varma burkar, skruva på locket och vänd dem upp och ner.
Tips

Ställ gärna burkar och lock i ugnen, så de blir varma. När du vänder upp-och-ner på burkarna blir det bättre vakuum och därmed bättre hållbarhet så att de kan förvaras i rumstemperatur.
Liknande recept
Fredriks morotssylt med ingefära, vanilj och aprikos
En underbar t god morotssylt med smak av citron, vanilj och ingefära.
Gör så här
- Lägg morötter, aprikoser, citronskal och -saft, ingefära, urskrapade frön från vaniljstången samt själva stången, socker och vatten i en gryta.
- Koka i cirka 1 timme, tills morötterna är genomskinliga och aprikoserna mjuka. Häll i citronsyra och koka ytterligare 5 minuter. Ta bort vaniljstången.
- Häll sylten i nydiskade varma burkar, skruva på locket och vänd dem upp och ner.
Tips

Ställ gärna burkar och lock i ugnen, så de blir varma. När du vänder upp-och-ner på burkarna blir det bättre vakuum och därmed bättre hållbarhet så att de kan förvaras i rumstemperatur.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-01-21
Fantastisk god sylt. Särskilt till en bit brie.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lise-Lotte
2012-01-21
Fantastisk god sylt. Särskilt till en bit brie.