Frasvåfflor med fetaoströra

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Frasiga våfflor tillsammans med friska inslag av tomat, lök och crème fraiche.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 100 g smält smör
  • Fetaoströra:
  • 1 tomat
  • 0.5 dl gräslök
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med fetaoströran. Dela tomaten och skrapa ur kärnorna.<br> Skär fruktköttet i tärningar. Klipp gräslöken fint. Rör fetaost och crème fraiche mjukt.<br> Blanda i tomat och gräslök, smaka av med salt och peppar.<br>
  2. Gör våfflorna. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet.<br> Tillsätt resten av mjölken och smöret.<br>
  3. Hetta upp ett våffeljärn.<br> Pensla med lite smör till första omgången och grädda våfflorna, det blir 6-8 laggar beroende på järnets storlek.<br> Lägg våfflorna var för sig på galler.<br> Servera våfflorna med fetaoströran.

Servering

Druvsorten sauvignon blanc har en speciell karaktär av nässlor och vinbärsblad som går särskilt bra till får- och getostar. Den här rätten har dessutom en del friska inslag som tomat, lök och crème fraiche och då passar sauvignon blanc extra bra eftersom den också har en naturlig friskhet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kantarellpaj med västerbottensost

(92)

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Plättar med fetaoströra

(1)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Börekpaj med mangold och fetaost

(7)

Trifle med aprikos och passion

(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 100 g smält smör
  • Fetaoströra:
  • 1 tomat
  • 0.5 dl gräslök
  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • svartpeppar

Frasvåfflor med fetaoströra

Betyg (1-5):
3.86 (7 betyg)

Frasiga våfflor tillsammans med friska inslag av tomat, lök och crème fraiche.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med fetaoströran. Dela tomaten och skrapa ur kärnorna.<br> Skär fruktköttet i tärningar. Klipp gräslöken fint. Rör fetaost och crème fraiche mjukt.<br> Blanda i tomat och gräslök, smaka av med salt och peppar.<br>
  2. Gör våfflorna. Blanda mjöl, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet.<br> Tillsätt resten av mjölken och smöret.<br>
  3. Hetta upp ett våffeljärn.<br> Pensla med lite smör till första omgången och grädda våfflorna, det blir 6-8 laggar beroende på järnets storlek.<br> Lägg våfflorna var för sig på galler.<br> Servera våfflorna med fetaoströran.

Servering

Druvsorten sauvignon blanc har en speciell karaktär av nässlor och vinbärsblad som går särskilt bra till får- och getostar. Den här rätten har dessutom en del friska inslag som tomat, lök och crème fraiche och då passar sauvignon blanc extra bra eftersom den också har en naturlig friskhet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kantarellpaj med västerbottensost

(92)

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Plättar med fetaoströra

(1)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Börekpaj med mangold och fetaost

(7)

Trifle med aprikos och passion

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies