Frasvåfflor

Betyg (1-5):
3.75 (123 betyg)

Frasvåfflor smakar underbart med sylt och lättvispad grädde.

Svårighetsgrad:Enkel
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, mjöl och bakpulver till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret.<br> Hetta upp våffeljärnet.<br> Pensla laggen första gången med lite smält smör, sedan behöver den knappast smörjas.<br> Lägg 0,75-1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna guldbruna.<br> Lägg dem var för sig på galler.
  2. MJÖLKFRIA: Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot havredryck.

Tål inte allt?

  1. Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot havre- eller risdryck. Servera inte med gräddfil. Laktoslågt: Använd laktoslåg mjölk och gräddfil. Receptet är utan ägg. Receptet innehåller gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agnes

2017-02-25

Bästa receptet!

Göran

2015-09-12

Har använt det här receptet i över 10 år. Oslagbart. Kanongoa våfflor.

Tord Yvel

2015-07-05

Bästa receptet. Frasiga och går att ta ur våffeljärnet utan att det fastnar. Äntligen ett lätt bra recept som funkar!

Sam

2014-07-27

Nej, den här smeten var inte bra. Är tjock som tjära. Gör ett recept med ägg istället!

Nicki

2014-03-25

Supergoda och frasiga.

Cornelia

2014-02-12

Kanonbra!

Våffelälskaren

2013-03-16

Detta är ett utmärkt recept för dom som verkligen älskar våfflor! Och den frasiga känslan man får när man biter i dom här våfflorna är härlig!

xD

2012-06-19

lololololololololol

Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

Pitabröd med olja

(1)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smält smör

Frasvåfflor

Betyg (1-5):
3.75 (123 betyg)

Frasvåfflor smakar underbart med sylt och lättvispad grädde.

Svårighetsgrad:Enkel
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, mjöl och bakpulver till en slät smet. Tillsätt det avsvalnade smöret.<br> Hetta upp våffeljärnet.<br> Pensla laggen första gången med lite smält smör, sedan behöver den knappast smörjas.<br> Lägg 0,75-1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna guldbruna.<br> Lägg dem var för sig på galler.
  2. MJÖLKFRIA: Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot havredryck.

Tål inte allt?

  1. Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin och byt ut mjölken mot havre- eller risdryck. Servera inte med gräddfil. Laktoslågt: Använd laktoslåg mjölk och gräddfil. Receptet är utan ägg. Receptet innehåller gluten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agnes

2017-02-25

Bästa receptet!

Göran

2015-09-12

Har använt det här receptet i över 10 år. Oslagbart. Kanongoa våfflor.

Tord Yvel

2015-07-05

Bästa receptet. Frasiga och går att ta ur våffeljärnet utan att det fastnar. Äntligen ett lätt bra recept som funkar!

Sam

2014-07-27

Nej, den här smeten var inte bra. Är tjock som tjära. Gör ett recept med ägg istället!

Nicki

2014-03-25

Supergoda och frasiga.

Cornelia

2014-02-12

Kanonbra!

Våffelälskaren

2013-03-16

Detta är ett utmärkt recept för dom som verkligen älskar våfflor! Och den frasiga känslan man får när man biter i dom här våfflorna är härlig!

xD

2012-06-19

lololololololololol

Liknande recept

Blomkålsplättar

(4)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Utflyktspizza med varm dryck

(0)

Pitabröd med olja

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies