Frasigt gratinerad torskfilé

Betyg (1-5):
3.93 (68 betyg)

Piffa upp torsken med ett grönt täcke med smak av dill och Västerbottensost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 skivor lantbröd
  • 1 knippa dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 50 g smält smör
  • 600 g torskfilé
  • 0.5 tsk nymalen vitpeppar
  • 0.5 msk smör, till formen
  • Servering:
  • 4 dl ris

Gör så här

  1. Blanda bröd, dill och vitlök i en matberedare och kör tills allt är finfördelat. Tillsätt ost och smör.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra och lägg fisken i en smord ugnssäker form.
  3. Fördela brödmassan över fisken och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter, tills fisken är genomstekt och brödmassan fått fin färg. Täck eventuellt fisken med ugnsfolie en stund på slutet.

Servering

  1. Servera fisken med ris,

Servering

Kokt potatis och lätt kokta haricots verts.

Tips

Finns inga torra brödskivor, rosta dem lite torra i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2016-08-03

Panko funkar också istället för lantbröd. Supergott.

Britta/Webbredaktionen

2012-04-19

400 g är lite för lite för fyra portiner. Mitt tips är att köpa färsk eller styckfryst fisk.

Sonja Björk

2012-04-18

Varför innehåller många fiskrecept 600 gr fisk. I affären säljs för det mesta 400 gr paket?

Liknande recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Laxpaj med potatis

(13)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

Honey and mustard fisk i ugn

(8)

Lax med fetaosttäcke och gurksallad

(4)

Barnens bästa pizza

(8)

Fetaostbakad lax med zucchini

(56)

Örtomelett

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 skivor lantbröd
  • 1 knippa dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 50 g smält smör
  • 600 g torskfilé
  • 0.5 tsk nymalen vitpeppar
  • 0.5 msk smör, till formen
  • Servering:
  • 4 dl ris

Frasigt gratinerad torskfilé

Betyg (1-5):
3.93 (68 betyg)

Piffa upp torsken med ett grönt täcke med smak av dill och Västerbottensost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda bröd, dill och vitlök i en matberedare och kör tills allt är finfördelat. Tillsätt ost och smör.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra och lägg fisken i en smord ugnssäker form.
  3. Fördela brödmassan över fisken och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter, tills fisken är genomstekt och brödmassan fått fin färg. Täck eventuellt fisken med ugnsfolie en stund på slutet.

Servering

  1. Servera fisken med ris,

Servering

Kokt potatis och lätt kokta haricots verts.

Tips

Finns inga torra brödskivor, rosta dem lite torra i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2016-08-03

Panko funkar också istället för lantbröd. Supergott.

Britta/Webbredaktionen

2012-04-19

400 g är lite för lite för fyra portiner. Mitt tips är att köpa färsk eller styckfryst fisk.

Sonja Björk

2012-04-18

Varför innehåller många fiskrecept 600 gr fisk. I affären säljs för det mesta 400 gr paket?

Liknande recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(12)

Laxpaj med potatis

(13)

Filodegspizza med västerbottensost och ansjovis

(6)

Honey and mustard fisk i ugn

(8)

Lax med fetaosttäcke och gurksallad

(4)

Barnens bästa pizza

(8)

Fetaostbakad lax med zucchini

(56)

Örtomelett

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies