Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Betyg (1-5):
4.62 (8 betyg)

Så gott med den picklade rödlöken och kaprismajon till!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 700 g jordärtskockor
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 bitar torskfilé (à 150 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök i ringar
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Kaprismajonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.75 dl neutral olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och jordärtskockor. Dela på längden och vänd runt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.

Picklad rödlök:

  1. Koka upp vinäger, socker och vatten. Lägg löken i en skål och häll över ättikslagen. Låt svalna alternativt kallna i kylen.

Kaprismajonnäs:

  1. Mixa ägggulor, senap och kapris. Häll i oljan i en tunn stråle medan mixern är igång tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Salta torsken. Doppa fisken i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i olja på medelhög värme 2–4 min per sida till fin och krispig yta.
  3. Servera torsken med potatis, jordärtskockor, kaprismajonnäs och picklad rödlök.

Servering

Servera gärna med grön- eller svartkål hastigt stekt i lite olivolja och flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anett

2019-04-14

Fantastiskt gott, det var längesen jag åt något så komplett i smak.

Jenni

2018-09-06

Supergott!

Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Klassisk laxburgare

(2)

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

(6)

Lax- och purjolökspaj

(9)

Schilianka

(10)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

(3)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 700 g jordärtskockor
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 4 bitar torskfilé (à 150 g)
  • 1 dl vetemjöl
  • ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök i ringar
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • Kaprismajonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.75 dl neutral olja

Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Betyg (1-5):
4.62 (8 betyg)

Så gott med den picklade rödlöken och kaprismajon till!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och jordärtskockor. Dela på längden och vänd runt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.

Picklad rödlök:

  1. Koka upp vinäger, socker och vatten. Lägg löken i en skål och häll över ättikslagen. Låt svalna alternativt kallna i kylen.

Kaprismajonnäs:

  1. Mixa ägggulor, senap och kapris. Häll i oljan i en tunn stråle medan mixern är igång tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Salta torsken. Doppa fisken i mjöl, lättvispat ägg och sist pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i olja på medelhög värme 2–4 min per sida till fin och krispig yta.
  3. Servera torsken med potatis, jordärtskockor, kaprismajonnäs och picklad rödlök.

Servering

Servera gärna med grön- eller svartkål hastigt stekt i lite olivolja och flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anett

2019-04-14

Fantastiskt gott, det var längesen jag åt något så komplett i smak.

Jenni

2018-09-06

Supergott!

Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Klassisk laxburgare

(2)

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

(6)

Lax- och purjolökspaj

(9)

Schilianka

(10)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Lutfisk med stuvad grönkål, rödlök och pepparrot

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies