För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Frasig minipizza

Betyg (1-5):
3.76 (25 betyg)

Vi gjorde de här glutenfria bottnarna som minipizzor, men det går givetvis bra att göra en stor botten.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:180º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 150 g riven palsternacka
  • 1 dl majsmjöl /rismjöl
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • Topping
  • riven ost + skinka eller fetaost + örtröra (se nedan)
  • rucola eller basilika
  • Örtröra
  • 2 dl mixa babyspenat
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • 1 dl grovt hackad basilika
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl olivolja
  • finrivet skal från 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta och salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Blanda ägg, palsternacka, ost, mjöl, oregano, salt och peppar.
  2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut till tunna bottnar med t ex en slickepott.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Höj temperaturen till 225°. Bred på topping (riven ost + skinka eller örtröra + fetaost) och grädda ytterligare 5 min. Toppa med rucola eller basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabell

2016-10-09

Jag har gjort denna pizza flera gånger. Så gott!

Jessica

2016-09-28

Denna pizzan blir jättegod och enkel att laga!

Liknande recept

Paj med tre sorters ost

(28)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Pizza med färskost och grönkål

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 150 g riven palsternacka
  • 1 dl majsmjöl /rismjöl
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • Topping
  • riven ost + skinka eller fetaost + örtröra (se nedan)
  • rucola eller basilika
  • Örtröra
  • 2 dl mixa babyspenat
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • 1 dl grovt hackad basilika
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl olivolja
  • finrivet skal från 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta och salt

Frasig minipizza

Betyg (1-5):
3.76 (25 betyg)

Vi gjorde de här glutenfria bottnarna som minipizzor, men det går givetvis bra att göra en stor botten.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:180º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Blanda ägg, palsternacka, ost, mjöl, oregano, salt och peppar.
  2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut till tunna bottnar med t ex en slickepott.
  3. Grädda mitt i ugnen till fin färg, 10–15 min. Höj temperaturen till 225°. Bred på topping (riven ost + skinka eller örtröra + fetaost) och grädda ytterligare 5 min. Toppa med rucola eller basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabell

2016-10-09

Jag har gjort denna pizza flera gånger. Så gott!

Jessica

2016-09-28

Denna pizzan blir jättegod och enkel att laga!

Liknande recept

Paj med tre sorters ost

(28)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Pizza med färskost och grönkål

(8)