För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fransk omelett med bacon och tomater

Betyg (1-5):
3.08 (37 betyg)

Matig omelett med potatis, bacon, tomat och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g strimlad bacon
  • 1 tunt skivad bakpotatis
  • 1 msk smör
  • 8 ägg
  • 1.25 dl vatten
  • 100 g riven ost
  • 100 g halverade cocktailtomater
  • 4 msk gräslök
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek bacon ca 3 min i en torr stekpanna. Stek potatisen i baconfettet och ev smör under omrörning 3-4 min.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, ost och salt.
  3. Fördela potatis och bacon i stekpannan (ta en ugnsform om pannan inte är ugnssäker).
  4. Häll över äggsmeten och toppa med tomaterna. Tillaga omeletten mitt i ugnen tills den stannat och fått fin färg, 15-20 min.
  5. Servera med klippt gräslök ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra Larsson

2015-05-24

Jag tog ädelost i jätte gott blev det!

peter blom värmland

2014-04-12

bondomelett med räkor i gött

Solveig

2014-01-07

Visst är det en vanlig bondomelett, varför ska gamla rätter få nya namn hela tiden?

Harriet Dahlqvist

2014-01-07

Vad är det som är franskt för mig verkar det vara en vanlig bondomelett

Hampus

2013-08-06

Gjorde en snarlik till lunch och den var då inte dålig. Rekommenderas !

Mikael Dúi Bolinder

2013-01-14

Mycket enkelt recept som är lätt att komma ihåg samt mycket billigt för den fattige studentent. Går grymt att använda smörgåsskinkan som fyllning.

Liknande recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

(19)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)

Fetaostpaj med spenat och zucchini

(19)

Örtfrittata

(2)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

(6)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 240 g strimlad bacon
  • 1 tunt skivad bakpotatis
  • 1 msk smör
  • 8 ägg
  • 1.25 dl vatten
  • 100 g riven ost
  • 100 g halverade cocktailtomater
  • 4 msk gräslök
  • 1 tsk salt

Fransk omelett med bacon och tomater

Betyg (1-5):
3.08 (37 betyg)

Matig omelett med potatis, bacon, tomat och ost.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Stek bacon ca 3 min i en torr stekpanna. Stek potatisen i baconfettet och ev smör under omrörning 3-4 min.
  2. Vispa ihop ägg, vatten, ost och salt.
  3. Fördela potatis och bacon i stekpannan (ta en ugnsform om pannan inte är ugnssäker).
  4. Häll över äggsmeten och toppa med tomaterna. Tillaga omeletten mitt i ugnen tills den stannat och fått fin färg, 15-20 min.
  5. Servera med klippt gräslök ovanpå.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra Larsson

2015-05-24

Jag tog ädelost i jätte gott blev det!

peter blom värmland

2014-04-12

bondomelett med räkor i gött

Solveig

2014-01-07

Visst är det en vanlig bondomelett, varför ska gamla rätter få nya namn hela tiden?

Harriet Dahlqvist

2014-01-07

Vad är det som är franskt för mig verkar det vara en vanlig bondomelett

Hampus

2013-08-06

Gjorde en snarlik till lunch och den var då inte dålig. Rekommenderas !

Mikael Dúi Bolinder

2013-01-14

Mycket enkelt recept som är lätt att komma ihåg samt mycket billigt för den fattige studentent. Går grymt att använda smörgåsskinkan som fyllning.

Liknande recept

Tomatsoppa med pizzasnurror

(19)

Fried rice med grönsaker och ägg

(64)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Dubbel levainmacka med stekt ägg

(3)

Fetaostpaj med spenat och zucchini

(19)

Örtfrittata

(2)

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

(5)

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

(6)