Fransk löksoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Värm dig gott med en mild, mjuk och mycket aromatisk soppa till middag.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl torrt vin eller halvtorrt vin
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk mejram
  • 0.5 krm vitpeppar
  • Krutonger:
  • 4 dl tärnat vitt bröd
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 dl lagrad ost

Gör så här

  1. Skala och skär lökarna i tunna skivor. Fräs dem gyllengula i fettet i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, smulade buljongtärningar, vin och kryddor. Koka under lock på svag värme ca 15 min.

Krutonger

  1. Skär brödet i stora tärningar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja och låt stå i ugnen i 200° tills de är gyllenbruna och frasiga, ca 7 min. Servera soppan med krutonger och riven ost.
  2. Soppan kan också gratineras omedelbart före serveringen i ugnssäker gryta eller portionsskålar. Lägg då krutonger i soppan och strö över osten. Gratinera i 250° ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

Köttbullar i kokossås

(18)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Black bean burger - Lotta Lundgren

(168)

Klassisk laxburgare

(2)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Gratinerad löksoppa

(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl torrt vin eller halvtorrt vin
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk mejram
  • 0.5 krm vitpeppar
  • Krutonger:
  • 4 dl tärnat vitt bröd
  • 0.5 dl olivolja
  • 1.5 dl lagrad ost

Fransk löksoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Värm dig gott med en mild, mjuk och mycket aromatisk soppa till middag.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär lökarna i tunna skivor. Fräs dem gyllengula i fettet i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten, smulade buljongtärningar, vin och kryddor. Koka under lock på svag värme ca 15 min.

Krutonger

  1. Skär brödet i stora tärningar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja och låt stå i ugnen i 200° tills de är gyllenbruna och frasiga, ca 7 min. Servera soppan med krutonger och riven ost.
  2. Soppan kan också gratineras omedelbart före serveringen i ugnssäker gryta eller portionsskålar. Lägg då krutonger i soppan och strö över osten. Gratinera i 250° ca 10 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

Köttbullar i kokossås

(18)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Black bean burger - Lotta Lundgren

(168)

Klassisk laxburgare

(2)

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

(1)

Gratinerad löksoppa

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies