Fransk böngryta

Betyg (1-5):
4.33 (30 betyg)

Bönor, lök och potatis samsas i en buljong med både vin och crème fraiche. Toppad med tomater och knapriga krutonger blir det tillsammans en helt underbar fransk böngryta.

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g rotselleri, fintärnad
  • 400 g potatis, tärnad
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt, sköljda
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 msk hackad färsk timjan + till garnering
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • krutonger
  • delade körsbärstomater

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja i. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg i ca 2 min. Slå på vatten och vin och smula ner buljongtärningar. Låt koka under lock i 20 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om och låt sjuda tills allt är varmt. Toppa med krutonger och tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2017-05-18

Detta var riktigt gott! 2:a ggr jag lagade till detta uteslöt jag vinet (använde äppelcidervinäger för lite syra istället) o minskade på vattnet för att få lite mer "gryta" än soppa, o så toppade jag med turkisk yoghurt kryddad med finhackade örter o vitlök.....

Susanna

2017-05-02

Otroligt god smak! Dock blev den mer som soppa än gryta.

Liknande recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(1)

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

(6)

Böngryta

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Moussakagratäng

(36)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Biff rydberg med en twist

(0)

Pustagryta

(6)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g rotselleri, fintärnad
  • 400 g potatis, tärnad
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g kidneybönor, på burk, bruttovikt, sköljda
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 msk hackad färsk timjan + till garnering
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • krutonger
  • delade körsbärstomater

Fransk böngryta

Betyg (1-5):
4.33 (30 betyg)

Bönor, lök och potatis samsas i en buljong med både vin och crème fraiche. Toppad med tomater och knapriga krutonger blir det tillsammans en helt underbar fransk böngryta.

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja i. Stek rotselleri, potatis, lök och vitlök utan att de får färg i ca 2 min. Slå på vatten och vin och smula ner buljongtärningar. Låt koka under lock i 20 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna. Rör om och låt sjuda tills allt är varmt. Toppa med krutonger och tomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kerstin

2017-05-18

Detta var riktigt gott! 2:a ggr jag lagade till detta uteslöt jag vinet (använde äppelcidervinäger för lite syra istället) o minskade på vattnet för att få lite mer "gryta" än soppa, o så toppade jag med turkisk yoghurt kryddad med finhackade örter o vitlök.....

Susanna

2017-05-02

Otroligt god smak! Dock blev den mer som soppa än gryta.

Liknande recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

(1)

Rostad potatissoppa med chorizo och friterad grönkål

(6)

Böngryta

(5)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Moussakagratäng

(36)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Biff rydberg med en twist

(0)

Pustagryta

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies