Fransk bondsoppa med pistou

Betyg (1-5):
3.56 (39 betyg)

Mustig soppa med piffig grön basilikasås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 1 msk smör
  • 250 g skivad morot
  • 0.5 skivad purjolök
  • 0.5 hackad gul lök
  • 100 g skivad rotselleri
  • 250 g potatis, skalad, i små bitar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 lagerblad
  • 200 g strimlat rimmat sidfläsk
  • 0.5 strimlad squash
  • 400 g cannellinibönor eller små vita bönor
  • 1 krm peppar
  • Pistou:
  • 75 g parmesan
  • 1 skalad vitlöksklyftor
  • 4 dl basilika, eller basilika och persilja blandat
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en rymlig gryta. Tillsätt morot, purjolök, lök, rotselleri och potatis och låt det fräsa någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningar och lagerblad. Koka upp och låt koka cirka 10 minuter. Stek under tiden fläsket knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Lägg fläsk och squash i soppan och koka ytterligare 5 minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Rör i bönorna. Smaka av med peppar och eventuellt salt.

Pistou

  1. Mixa parmesan, vitlök och basilika i en mixer eller matberedare. Tillsätt citronsaft och olja, mixa lite till. Tillsätt eventuellt lite rivet citronskal.

Tips

Det går bra att börja med fläsket, det vill säga steka fläsket först i grytan (utan smör) och sedan tillsätta resten som ovan. Soppan innehåller då mer fett eftersom fläskfettet blir kvar i soppan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2014-08-11

Rustikt, mättande och framförallt gott! Jag gjorde en veggovariant med quornkorv, skuren i bitar och sedan stekt. Pistoun är himmelsk. Gör extra och käka till en pasta dagen därpå.

Mathias

2013-10-06

Ett av de godaste recepten jag hittat på nätet. Passar extra bra i höstrusket. Pistoun kompletterar denna rätt på ett fanstastiskt sätt

Britta/Webbredaktionen

2013-01-17

Tack för att du uppmärksammade oss på det. Vi byter till ett annat recept.

Eva

2013-01-16

Lustigt att detta recept kommer upp som måltidsförslag för en vegetarisk vecka, då receptet innehåller rimmat sidfläsk...

Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis - Coop

(12)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 1 msk smör
  • 250 g skivad morot
  • 0.5 skivad purjolök
  • 0.5 hackad gul lök
  • 100 g skivad rotselleri
  • 250 g potatis, skalad, i små bitar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 lagerblad
  • 200 g strimlat rimmat sidfläsk
  • 0.5 strimlad squash
  • 400 g cannellinibönor eller små vita bönor
  • 1 krm peppar
  • Pistou:
  • 75 g parmesan
  • 1 skalad vitlöksklyftor
  • 4 dl basilika, eller basilika och persilja blandat
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 4 msk olivolja

Fransk bondsoppa med pistou

Betyg (1-5):
3.56 (39 betyg)

Mustig soppa med piffig grön basilikasås.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smöret i en rymlig gryta. Tillsätt morot, purjolök, lök, rotselleri och potatis och låt det fräsa någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärningar och lagerblad. Koka upp och låt koka cirka 10 minuter. Stek under tiden fläsket knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Lägg fläsk och squash i soppan och koka ytterligare 5 minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Rör i bönorna. Smaka av med peppar och eventuellt salt.

Pistou

  1. Mixa parmesan, vitlök och basilika i en mixer eller matberedare. Tillsätt citronsaft och olja, mixa lite till. Tillsätt eventuellt lite rivet citronskal.

Tips

Det går bra att börja med fläsket, det vill säga steka fläsket först i grytan (utan smör) och sedan tillsätta resten som ovan. Soppan innehåller då mer fett eftersom fläskfettet blir kvar i soppan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2014-08-11

Rustikt, mättande och framförallt gott! Jag gjorde en veggovariant med quornkorv, skuren i bitar och sedan stekt. Pistoun är himmelsk. Gör extra och käka till en pasta dagen därpå.

Mathias

2013-10-06

Ett av de godaste recepten jag hittat på nätet. Passar extra bra i höstrusket. Pistoun kompletterar denna rätt på ett fanstastiskt sätt

Britta/Webbredaktionen

2013-01-17

Tack för att du uppmärksammade oss på det. Vi byter till ett annat recept.

Eva

2013-01-16

Lustigt att detta recept kommer upp som måltidsförslag för en vegetarisk vecka, då receptet innehåller rimmat sidfläsk...

Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis - Coop

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies