Frallor med olika topping

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det är kul att variera! Baka ut den här smidiga degen i vilken form du vill och strö över alla möjliga knapriga frön. Ett plus är att de är bakade på vetemjöl med 10% mjöl från morötter och palsternackor.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim jäsning
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk sirap eller honung
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • 11 dl mjöl av vete och rotfrukter eller mjöl av vete och vita bönor (ca 660 dl)
  • Topping:
  • 1 ägg, till pensling
  • sesamfrön, solroskärnor, vallmofrön, pumpakärnor

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, smör, sirap, salt och kli. Häll i mjölet, och arbeta degen blank och smidig 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.
  2. Forma till en lång rulle och skär degen i 16 bitar. Dra och vrid varje degbit ett varv. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 min under bakduk. Pensla bullarna med ägg och strö över någon av fröna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Mango passion smoothie - Coop

(7)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot - Coop

(13)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Overnight oats med plommonkompott - Coop

(0)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk sirap eller honung
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • 11 dl mjöl av vete och rotfrukter eller mjöl av vete och vita bönor (ca 660 dl)
  • Topping:
  • 1 ägg, till pensling
  • sesamfrön, solroskärnor, vallmofrön, pumpakärnor

Frallor med olika topping

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det är kul att variera! Baka ut den här smidiga degen i vilken form du vill och strö över alla möjliga knapriga frön. Ett plus är att de är bakade på vetemjöl med 10% mjöl från morötter och palsternackor.

Tillagningstid: 40 min + 1 tim jäsning
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, smör, sirap, salt och kli. Häll i mjölet, och arbeta degen blank och smidig 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 30 min.
  2. Forma till en lång rulle och skär degen i 16 bitar. Dra och vrid varje degbit ett varv. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 min under bakduk. Pensla bullarna med ägg och strö över någon av fröna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Mango passion smoothie - Coop

(7)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Frasvåfflor - Coop

(123)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot - Coop

(13)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

Overnight oats med plommonkompott - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies