Focaccia med rostade medelhavsgrönsaker

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200-250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 25 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl ljummet vatten 37º
  • 1 liter vetemjöl
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Augergineröra:
  • 2 auberginer
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, saften av
  • svartpeppar
  • Rostade grönsaker:
  • 2 paprikor i bitar
  • 1 zucchini i bitar
  • 1 klyftad rödlök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, olja och vatten. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Olja in händerna och platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa 1 tim under bakduk. Ringla över olja och flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen i 200° ca 30 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Augergineröra

  1. Lägg auberginerna på en plåt och rosta mitt i ugnen i 250° ca 30 min, skalet ska mörkna och skrynkla ihop. Ta bort skalet och mosa aubergineköttet med fetaost, dill, olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Rostade grönsaker

  1. Fördela grönsaker, vitlök och repad rosmarin på en plåt och ringla över olja och salt. Rosta grönsakerna högt upp i ugnen i 250° ca 15 min.
  2. Skär upp brödet till två plattor och fördela grönsakerna emellan. Servera aubergineröran till focaccian

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Krämig wasabisill

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Skagenröra

(28)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 25 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl ljummet vatten 37º
  • 1 liter vetemjöl
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • Augergineröra:
  • 2 auberginer
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron, saften av
  • svartpeppar
  • Rostade grönsaker:
  • 2 paprikor i bitar
  • 1 zucchini i bitar
  • 1 klyftad rödlök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt

Focaccia med rostade medelhavsgrönsaker

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200-250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med salt, olja och vatten. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en kladdig deg. Olja in händerna och platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa 1 tim under bakduk. Ringla över olja och flingsalt och grädda brödet mitt i ugnen i 200° ca 30 min. Låt svalna på galler utan bakduk.

Augergineröra

  1. Lägg auberginerna på en plåt och rosta mitt i ugnen i 250° ca 30 min, skalet ska mörkna och skrynkla ihop. Ta bort skalet och mosa aubergineköttet med fetaost, dill, olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Rostade grönsaker

  1. Fördela grönsaker, vitlök och repad rosmarin på en plåt och ringla över olja och salt. Rosta grönsakerna högt upp i ugnen i 250° ca 15 min.
  2. Skär upp brödet till två plattor och fördela grönsakerna emellan. Servera aubergineröran till focaccian

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Krämig wasabisill

(6)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Skagenröra

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies